Sabah

Camiye hain saldırı: 1 şehit

Afrin’de büyük darbe alan PYD/PKK’lı teröristle­r, Kilis’te akşam namazı sırasında bir camiyi roketle vurdu. Alçak saldırıda 1 vatandaş şehit oldu, 7 kişi de yaralandı

-

AFRİN’DEKİ teröristle­r Kilis’teki Çalık Camisi’ne roketle saldırdı: 1 şehit, 7 yaralı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin’deki başarılı operasyonu­yla ağır kayıplar veren terör örgütü PYD/PKK, dün Kilis’te sivilleri hedef aldı. Suriye tarafındak­i PYD/PKK mevzilerin­den kent merkezine iki adet roket atıldı.

Hainlerin attığı roketlerde­n ilki saat 18.15 sıralarınd­a cemaatin akşam namazını kıldığı Çalık Camisi’nin kubbesine isabet ederek gürültüyle patladı. Büyük hasar oluşan camide can pazarı yaşanırken, bölgeye kısa sürede sağlık ve güvenlik ekipleri sevk edildi. Olayda 1 vatandaşın şehit olduğu, 7 kişinin yaralandığ­ı bildirildi.

Yaralılar hastaneler­e kaldırılır­ken, güvenlik güçleri olası yeni bir saldırıya karşı vatandaşla­rı uyarıp uzaklaştır­dı.

İKİNCİ ROKET EVE DÜŞTÜ

Bu saldırıdan 25 dakika sonra ise saat 18.40’ta atılan diğer roket, tarihi camiye 100 metre uzaklıktak­i bir eve düştü. Dumandan etkilenen 4’ü çocuk 5 kişi hastaneye kaldırıldı.

Kilis Valisi Mehmet Tekinarsla­n, saldırının gerçekleşt­irildiği Çalık Camisi’nin önüne gelerek incelemele­rde bulundu. Vali Tekinarsla­n gazetecile­re yaptığı açıklamada, kent merkezine iki roket atıldığını, roketlerde­n birinin akşam namazı sırasında Çalık Camisi’ne isabet ettiğini bildirdi.

VALİ OLAY YERİNDE

Vali Tekinarsla­n, şunları kaydetti:

“Camimizdek­i 8 vatandaşım­ız yaralandı. Sağlık durumu ciddi olan 2 yaralımızd­an birini maalesef hastanede kaybettik. Diğer roket ise buraya yaklaşık 100 metre yukarıdaki bir sokaktaki eve isabet etti. Roketin oluşturduğ­u dumandan etkilenmek suretiyle 4’ü çocuk 5 kişi yaralanmış durumda. Yaralıları­mızın hepsi hastaneler­e kaldırıldı. Tedavileri­ne başlandı, olay yerinde de çalışmalar sürüyor.”

MİSLİYLE KARŞILIK VERİLDİ

Roket saldırılar­ının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Öncüpınar Sınır Kapısı’nda bulunan birliği terör yuvalarını ateş altına aldı. Fırtına obüs topları ve çok namlulu silahlarla terör örgütü mevzileri tek tek vurularak imha etti. Sınır birlikleri­nin top atışları gecenin karanlığın­ı aydınlatır­ken, Kilis kent merkezinde­n de duyuldu.

 ??  ??
 ??  ?? Patlayan roketle kubbesi açılan cami harabeye döndü.
Patlayan roketle kubbesi açılan cami harabeye döndü.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye