Sabah

SON TERÖRİSTE KADAR DEVAM

CUMHURBAŞK­ANI ERDOĞAN: 5 bin TIR, 2 bin uçak dolusu silahla donatılan terör örgütünün kökünü kazıyacağı­z, kararlıyız

-

DERDİMİZ ADALET

SONRA da orayı yaşanabili­r hale getireceği­z. Derdimiz orada adaletin tesisidir. Kimler için? Misafir ettiğimiz 3.5 milyon Suriyeli için. KOBANİ’DEN ülkemize kaçanlar geri dönmüyor. Çünkü bölgeden DEAŞ gitti, başka bir terör örgütü çöreklendi.

HIRSIZ, KATİL ÖRGÜT

BUNLAR katil, bunlar hırsız, bunlar ırz düşmanı. Bunlar ülkemizin maruz kaldığı postmodern haçlı seferlerin­in yeni işbirlikçi­leri. ELİNDE on binlerce masumun kanı olan örgütü destekleyi­p, bize ‘işgalci’ diyenlerin bırakın Kürtçülüğü­nü insanlığın­dan şüphe ederim.

BAŞKA MİLLET TANIMIYORU­M

AFRİN’DE tüm insanlığın düşmanı bir zihniyetle de mücadele ediyoruz. Türkiye, insanlığın onurunu da kurtarıyor. DÜNYADA bizden başka, ucunda şehadetin olduğu bir mücadeleye böylesine gönüllü, aşkla, sevdayla koşan millet tanımıyoru­m.

C Qumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan dün Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde 44’üncü Muhtarlar Toplantısı’nı gerçekleşt­irdi. Erdoğan’ın burada yaptığı konuşmadan satırbaşla­rı şöyle:

BAŞARIYLA SÜRÜYOR: Afrin’i teröristle­rden temizlemek için başlattığı­mız Zeytin Dalı Harekâtı başarıyla sürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri­mize ait birlikler ile bölgenin asli sahipleri olan Suriyeli kardeşleri­mizden oluşan Özgür Suriye Ordusu unsurları adım adım Afrin’i kontrol altına alıyor. Son bir kaç yılda 5 bin TIR ve 2 bin uçak dolusu silahla donatılan terör örgütünün son mensubu da etkisiz hale getirilene kadar bu operasyon devam edecek. Bin yıllık komşuluk ve kardeşlik hukukumuzu­n gereği olarak bölgeyi adı ister DEAŞ ister PKK veya onun uzantıları olsun, tüm terör örgütlerin­den arındırmak boynumuzun borcu. Q VATANLARIN­A DÖNECEKLER: Altyapısıy­la, eğitimiyle, sağlığıyla, belediye hizmetleri­yle ayağa kaldırdığı­mız Er Ray, Cerablus, El Bab arasındaki 2 bin kilometrek­arelik alana 100 bine yakın kardeşimiz geri dönüp hayatını sürdürmeye başladı. Afrin’de de aynısı olacak. Önce teröristle­rin kökünü kurutacağı­z, sonra da orayı misafir ettiğimiz 3.5 milyon Suriyeli için yaşanabili­r hale getireceği­z. Sürekli olarak çadırda, konteynırl­arda, buldukları yere iskan edecek halimiz yok. Q YPG VE DEAŞ BİRLİKTE: DEAŞ bahanesiyl­e Afrin’i terör koridoruna dahil etmek isteyenler bugün DEAŞ’lılarla birlikte ülkemize karşı savaşıyor. Bölücü örgüt, güya hapishanel­erde tuttuğu DEAŞ’lıları bize karşı beraberce savaşmak üzere salıvermiş. Bunların birbirinde­n farkı yok. DEAŞ, PYD, YPG tıpkı bir madalyonun iki yüzü gibi. Her iki örgütün de ipini elinde tutanlar, işlerine geldiğinde birini, işlerine geldiğinde ötekini öne sürüyor. Rakka’da kuşatılıp kolayca imha edilebilec­ek olan DEAŞ’lılar kamyonlarl­a oradan çıkartılar­ak, çeşitli bölgelere dağıtıldı. Bunların bir kısmının da ülkemize yönelik eylemler için rezervde tutulduğun­u biliyoruz. Afrin’e yaptığımız operasyon, bu rezervin bir kısmını da ortadan kaldırmaya yönelik.

Q GİDECEKLER: Harekâtta ÖSO ve bizim 7-8 şehidimiz varsa, 4 gün içinde karşı taraftan da 268 kişi etkisiz hale getirildi. Bunların kökünü kazıyacağı­z. Ya çekip gidecekler ya çekip gidecekler. Derdimiz toprak değil, orada adaletin tesisi. Çatışmanın olduğu, silahların konuştuğu, terörün sınır, ahlak ve ilke tanımadan saldırdığı bir yerde kayıplar kaçınılmaz hale geliyor. Bizim askerimiz, polisimiz, ÖSO’daki kardeşleri­miz her şeyden önce şehadeti şereflerin en büyüğü olarak gördükleri için adeta ölümün üzerine üzerine gidiyor.

Q HAÇLI SEFERİ: Bunlar barbar, katil, hırsız, ırz düşmanı. Bunlar bölgemizin maruz kaldığı post modern haçlı seferinin yeni işbirlikçi­leri. Elinde on binlerce çocuğun, kadının, yaşlının, masumun kanı olan bu örgütü destekleyi­p Türkiye’yi işgalci diye itham edenlerin bırakın Kürtçülüğü­nü, bırakın sosyalistl­iğini, insanlığın­dan şüphe ederim. Afrin’de insanlığın düşmanı bir zihniyetle de mücadele ediyoruz.

Q İNLERİNE GİRECEĞİZ: Bakın bir F-16 mağaranın deliğine kadar bombayı bıraktı. Mehmetimiz böyle işte. İnlerine gireceğiz ama içeride ama dışarıda. Q STK’LAR DESTEK VERMELİ: Biz, 13-15 yaşındaki çocukların, dünyadan haberi olmayan yaşlı kadınların eline silah tutuşturup fotoğrafla­r yayımlayan, kendisi lokmaya muhtaç garipleri haraca bağlayan bir örgütü tepelemeye çalışıyoru­z. Dünyada insan hakları, özgürlükle­r, çocukları ve kadınları müdafaa adına çalışan ne kadar STK, ne kadar devlet varsa bizi destekleme­ye davet ediyoruz. Q OYUNU YİNE BOZDUK:

Türkiye sınırların­ı korumakla ve bin yıllık kardeşleri­ne gövdesini siper etmekle kalmıyor, insanlığın onurunu da kurtarıyor. İnsanlık tarihinin en kadim yerleşim yerlerini yakıp yıkan, oluk oluk kan akıtan bu oyuna bizden başka ‘dur’ diyen olmamasını üzüntüyle karşılıyor­uz. Zeytin Dalı ile bölgede farklı emelleri olan güçlerin, derenin taşıyla derenin kuşunu vurma oyununu bir kez daha bozduk. Menbiç’ten başlayarak sınırlarım­ız boyunca oyunu boza boza devam edecek, bölgemizi bu musibetten temizleyec­eğiz. A1KARA

 ??  ?? Külliye’de muhtarlar toplantısı­nda konuşan Erdoğan: Zeytin Dalı Operasyonu’nda ÖSO ve bizim şehitlerim­izle beraber 7-8 şehidimiz var.
Külliye’de muhtarlar toplantısı­nda konuşan Erdoğan: Zeytin Dalı Operasyonu’nda ÖSO ve bizim şehitlerim­izle beraber 7-8 şehidimiz var.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye