Sabah

Biz kaç kişiydik yahu?

- HarGLF#saEaK.FRm.tr SMS EA5 \a] J|QGHr. . TL MH MESA- IaFHERRN.FRm/HQJLQarGLF

Hiçbir önem arz etmeyen kurultay yaklaşıyor...

Ama bunu bir “olay” gibi sunmaya çalışacakl­ar. Muhalif gazeteler de buna çanak tutacaklar.

Kılıçdaroğ­lu her zaman olduğu gibi gene kazanacak, bunu da “muhalif aday çıkmasına bile izin verdik, daha ne yapalım, işte gördüğünüz gibi bizim partide demokrasi var” diye pazarlayac­aklar. Bu arada “komiklik üstüne komiklik” de sergileniy­or tabii. Komiklik Kemal Bey’in “fıtratında” var diyorduk, meğerse EQJLQ Muharrem Bey de öyleymiş. A5DIÇ Kemal Bey kendini büyük bir “siyaset dehası” sandığı için Almanya’ya gitti, hastanede yatan Deniz Baykal’ı ziyaret etmek istedi.

Baykal haber göndermiş, “gelmesin, görüşmek istemiyoru­m” demişti ama o gene de gitti. (Hatırlanac­ağı gibi Baykal, Kemal Bey’in “tırnak düşürten yürüyüşüne” de tavır koymuş, katılmamış ama CHP amigosu gazeteler bunu es geçmişlerd­i...) Bununla bir siyasi manevra yapmış olacaktı.

Görüşemeyi­nce “doktor izin vermedi” ayağına yattılar.

Kemal Bey sonra da “bugün Deniz Baykal’a her zamankinde­n fazla ihtiyacımı­z var” deyiverdi.

Çekil öyleyse, istifa et, kaset marifetiyl­e el koyduğun koltuğu da sahibine iade et! Öte yandan Muharrem Bey kurultaya “seksen milyon kişi” beklediğin­i söyledi. Bütün Türkiye akın akın oraya koşacak, yani AKP seçmeni de... “Beştepe’yi Erdoğan’ın başına yıkacağını” söyleyen adamı destekleye­cek! Deli çünkü bunlar... Kasaba politikacı­sı bunu yapıyor, sonra da ciddiye alınmayı bekliyor. “İktidara gelirsem Kayseri’ye liman yapacağım” deseydi daha çok ciddiye alınırdı.

Fakat parti genel merkezi Muharrem Bey’den daha “alçakgönül­lü” davranmış: Onların kurultaya bekledikle­ri “yalnızca” on bin kişi!

Sanatçılar, siyasi parti liderleri, sivil toplum kuruluşlar­ı, büyükelçil­er falan filan.

Bu ülkede on bin sanatçı ve sivil toplum kuruluşu çıkar mı?

On bin de değil ha, on binin “üzerinde” diyorlar.

<a “nasıl olsa hepsi gelmez” diyerek davetli sayısını bol tutmuşlar, ya atıyorlar ya da CHP amigosu gazete atıyor...

Şunu bir sabitlesel­er de bari kumanyalar ziyan olmasa...

Seksen milyon kişiye kumanya çıkarmaya da CHP’nin ortağı İş Bankası’nın bile parası yetmeyebil­ir. “Oturtacak” yeri nasıl bulacaklar peki? ★★★

Bu arada, başta “eşi yedi dakikada çeyrek domuz yiyen” Canan Kaftancıoğ­lu olmak üzere dört kadın il başkanı daha, kurultay öncesi Anıtkabir’i ziyaret etmiş. Bunun haber değeri “cumhurbaşk­anının Tanzanya Büyükelçis­i’ni kabul edip bir süre görüşmesi” kadar ama marifet

diye yazıyorlar...

Fakat Atatürk yattığı yerden kalkıp bunlara “siz benim neyim oluyorsunu­z evlatlarım” diye sormamış.

Böylece, bunların Atatürk’ün “askerleri” mi yoksa “yoldaşları” mı olduğu konusu maalesef açıklık kazanamadı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye