Sabah

O anneye 5.5 yıl hapis istendi

Zonguldak’ta, çocuğuna şiddet uyguladığı görüntüler­i basına yansıyan anne Tuğba T. hakkında 5 yıl 6 ay hapis cezası talep edildi

-

Baba Erdem T. “Kızımla birlikte çok mutluyuz” dedi.

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde, çocuğuna şiddet uyguladığı görüntüler­i basına yansıyan anne hakkında 5 yıl 6 ay hapis cezası istemiyle dava açıldı. Alınan bilgiye göre, Gökçebey ilçesinde 1.5 yaşındaki çocuğuna şiddet uygulandığ­ı iddiasıyla anne Tuğba T. hakkında,

ZONGULDAK’TA, Gökçebey Cumhuriyet Savcısı Ömer Katfar tarafından hazırlanan 3 sayfalık iddianame, gönderildi­ği Gökçebey Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

‘HAFİFÇE VURDUM’ DEDİ

Anne Tuğba T.’nin emniyettek­i ifadelerin­in yer aldığı iddianamed­e, sinirlendi­ği zaman kızının kalçasına hafifçe vurduğunu ama şiddet uygulamadı­ğını, eşinin kızını almak için bunları yaptığını iddia ettiği belirtildi. Savcılık ifadesinde ise Tuğba T.’nin kızını dövüp Mahkeme, Erdem T.’nin sunduğu görüntüler üzerine küçük kızın velayetini babaya vermişti.

dövmediğin­i hatırlamad­ığını, kızını her gün dövmediğin­i ve tedavi görüp kızını geri almak istediğini söylediği aktarılan iddianamed­e, şahsın yaptıkları­ndan utandığını ifade ettiği aktarıldı. Anne hakkında, “aile hukukundan kaynaklana­n yükümlülüğ­ün ihlali” ve “alt soya karşı kasten yaralama” suçlarında­n 5 yıl 6 ay hapis cezası istemiyle dava açılan iddianamed­e, şunlar kaydedildi:

“Görüntüler izlendiğin­de şüpheli annenin çocuğuna birden fazla kez terbiye sınırların­ı aşacak ve vücuduna acı verecek nitelikte darp ve cebir uyguladığı­nın görüldüğü, ayrıca şüpheli annenin alt soya karşı kasten yaralama ile aile hukukundan kaynaklana­n yükümlülüğ­ün ihlali suçlarını işlediği yönünde yeterli şüpheye ulaşıldığı­ndan, üzerine atılı suçtan yargılanar­ak eylemine uyan sevk maddelerin­ce cezalandır­ılmasına kamu adına talep olunur.”

 ??  ??
 ??  ?? kızı E.T’ye şiddet yürütülen tahkikat uyguladığı gerekçesiy­le uzaklaştır­ma cezası 2017’de 3 ay evden kapsamında kapsamında Eylül boşanma davası itirazı süreçte eşine açtığı babanın verilen ve bu T.’nin velayet durumu, alan anne Tuğba uyguladığı görüntüler­in, kızını yanına Annenin şiddet değerlendi­rilmişti. ilçesindek­i mahkemeye üzerine yeniden Çorlu ardından anneye veren Tekirdağ’ın hazırlanma­sının velayeti raporunun sosyal çalışmacı daha önceki itirazında sunulması ve verilmişti. Babanın, görüntüler­ini kızın velayeti babasına gösteren gizli kamera ise şiddet uygulandığ­ını alamadığı için kızının velayetini mahkemeye sunmadığı öğrenilmiş­ti.
kızı E.T’ye şiddet yürütülen tahkikat uyguladığı gerekçesiy­le uzaklaştır­ma cezası 2017’de 3 ay evden kapsamında kapsamında Eylül boşanma davası itirazı süreçte eşine açtığı babanın verilen ve bu T.’nin velayet durumu, alan anne Tuğba uyguladığı görüntüler­in, kızını yanına Annenin şiddet değerlendi­rilmişti. ilçesindek­i mahkemeye üzerine yeniden Çorlu ardından anneye veren Tekirdağ’ın hazırlanma­sının velayeti raporunun sosyal çalışmacı daha önceki itirazında sunulması ve verilmişti. Babanın, görüntüler­ini kızın velayeti babasına gösteren gizli kamera ise şiddet uygulandığ­ını alamadığı için kızının velayetini mahkemeye sunmadığı öğrenilmiş­ti.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye