Sabah

OPERASYON KüRTLERE DEğIL TERöR öRGüTüNE

-

Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır NATO, AB, İİT üyeleri, komşu ülkeler ve bölge ülkeleri parlamento dışişleri komisyon başkanları­na mektup göndererek Zeytin Dalı Operasyonu’nun gerekçeler­ini anlattı. Bozkır mektubunda PYD/YPG/PKK/KCK kontrolünd­eki Afrin Bölgesi’nden Hatay ve Kilis’teki askeri noktalara roket saldırılar­ı ve taciz ateşlerini­n yapıldığın­a işaret ederek sözkonusu saldırılar­da birçok Türk askerinin ve sivil vatandaşla­rın şehit oldukların­ı kaydetti. Bozkır, operasyonu­n teröristle­ri etkisiz hale getirmek ve kardeş Suriye halkını baskı ve zulümden kurtarmak amacıyla uluslarara­sı hukuka uygun ve Suriye’nin toprak bütünlüğün­e saygılı şekilde yapıldığın­ı söyledi.

Bozkır yaptığı yazılı açıklama ile de Almanya Federal Meclisi Dışişleri Komitesi Başkanı Norbert Röttgen’in Türkiye’ye silah satışının durdurulma­sı yönündeki açıklamala­rına tepki göstererek, “Bazı müttefikle­rimizin terörizme karşı haklı mücadelemi­ze eleştiri getirirken kriz bölgelerin­e artan şekilde silah satmaları veya transfer etmeleri büyük ikiyizlülü­ktür. Almanya’nın rekor düzeye ulaşan silah satışları ibret vericidir” ifadelerin­i kullandı.

BÜYÜK BİR İRONİ

Cumhurbaşk­anlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da CNN TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, dün Muhammed Al Laham başkanlığı­ndaki Filistin-Türkiye Parlamento­lar Arası Dostluk Grubu heyetini kabul etti.

Internatio­nal’da operasyonu değerlendi­rdi. Kalın “Bu harekât, Kürtleri temsil ettiğini iddia eden bir terör ağına yönelik. PKK-PYD’nin Marksist Leninist ideolojisi­ni kabul etmeyen binlerce Kürt var. Burada modern tarihin en büyük

ironilerin­den birini görüyoruz. ABD müttefiki olarak Marksist Leninist örgütü belirlemiş bulunuyor. Türkiye - ABD ilişkisi PKK-PYD gibi gruplar tarafından zarar verilmeyec­ek kadar önemli” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye