Sabah

Milyonluk zümrüt 2 yıl sonra bulundu

- ŞüPHELILER ADLIYEYE SEYN EDILDI

çalınan milyonluk zümrüt, 2 yıl sonra Mersin’de bulundu. Lübnan’da yaşayan S.N., 2016’da elinde bulunan ve değeri bir milyon dolar olan bir zümrüdü satmak için müşteri ararken, İstanbul’da yaşayan Emre Aşıkselimo­ğlu, kendisiyle bağlantı kurdu. Yapılan telefon görüşmesin­in ardından zümrüdü de yanına alan S.N. İstanbul’a gelerek, bir otelde Emre Aşıkselimo­ğlu ile buluştu. Zümrüdü inceleme bahanesiyl­e eline alan Aşıkselimo­ğlu, birden kaçtı. Ne olduğunu anlayamaya­n S.N. ilk şaşkınlığı­nı attıktan sonra polise başvurarak durumu anlattı. Bu şikâyet üzerine harekete geçen polis, Emre Aşıkselimo­ğlu’nu yakaladı. İfadesinde zümrüdü, Mersin’deki bir arkadaşına verdiğini ve cezaevinde­n çıkana kadar da arkadaşınd­a kalacağını itiraf eden Aşıkselimo­ğlu tutuklandı.

İstanbul polisinin durumu bildirmesi üzerine harekete geçen Mersin polisi de zanlının zümrüdü verdiğini söylediği arkadaşını­n kimliğini belirleyer­ek izlemeye aldı. Kentte bir kafeterya işleten Mehmet Selim A.’yı 2 yıla yakın bir süre izleyen polis, çalıntı zümrüdü 2 milyon liraya satmak için müşteri aradığını belirledi. Zümrüde talip olan bir kişinin, pazarlık için geleceğini öğrenen polis, kafeteryad­a sivil bir ekiple önlem aldı. Müşteri pazarlığa geldiğinde operasyon düzenleyen polisler, Mehmet Selim A. ile M.B., T.Ç., C.G. ve N.M.’yi gözaltına alırken, zümrüdü de ele geçirdi.

Şüpheliler emniyettek­i işlemlerin ardından adliyeye sevk edilirken, zümrüdün Türkiye’ye gelecek olan sahibine teslim edileceği öğrenildi. Güray GÜRDAL

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye