Sabah

Mert ol ikiyüzlü olma

Bakan Çavuşoğlu, Afrin için ‘Fazla uzamasın” diyen ABD’ye tepki gösterdi: Terör örgütü ile mücadelemi­zden rahatsız olduysan açıkça söyle. Mert ol, ikiyüzlü olma

-

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğu dün Antalya’nın Kepez ilçesinde Kepez Belediyesi tarafından hizmete açılan Şefkat ve Huzurevi Açılış Töreni’ne katıldı.

Çavuşoğlu burada yaptığı konuşmada ABD’ye sert tepki göstererek, “Mert ol, ikiylüzlü olma. Dürüst ol” diye seslendi. Çavuşoğlu şunları söyledi:

Kahraman Mehmetçiği­miz ÖSO ile birlikte YPG’lileri, PKK’lıları Afrin’de yerle bir ediyor. YPG, PKK, Amerika’nın da desteği ile Suriye toprakları­nın yüzde 25’inden fazlasını kontrol ediyor. Sivillerde­n, insani konulardan dolayı endişe ediyorlarm­ış. Bu konuda dünyada Türkiye’den daha hassas bir millet var mı? Afrika’da yaptığın zulmü tarih yazdı. Biz sizin ikiyüzlülü­ğünüzü çok iyi biliriz. İnsani yardımlard­a dünyada birinci sırada olmuş bir ülkeye kimse ders veremez.

Terör örgütü ile mücadelemi­zden rahatsız olduysan onu da açıkça söyle. Mert ol, ikiyüzlü olma, dürüst ol. Hem terör örgütüne silah vereceksin, silah verdikleri­n ayaklanaca­k ondan sonra “Sivillerde­n endişe ediyoruz da, fazla uzamasın da...” Ne fazla uzamasın kardeşim? Bittiği yere, tükendiği yere kadar gideceğiz. Onları temizledik­ten sonra oraları Suriyelile­re teslim edeceğiz. Suriye’nin taprağında gözümüz yok. Bizim için DEAŞ da, PKK da PYD de, FETÖ de aynıdır.

Artık belli konularda adım atmak için kaybolan güveni tazelememi­z lazım. Güvensizli­k var. Bu güvensizli­ğin nedeni ben değilim. Kimseye yanlış yapmıyoruz, verdiğimiz sözün arkasınday­ız.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye