Sabah

Dengeli bir maç bizleri bekliyor

-

SEZONA aksak başlayıp, öyle de devam eden iki takım var karşımızda... Son dönemde “Kazananlar” bölümüne geçmelerin­e rağmen, istikrar vadettikle­rinden emin değiliz. İki takımın da en önemli artısı müthiş mücadele ediyorlar. Agresif ve temaslı bir maç olacak. Fenerbahçe’yi Trabzonspo­r’dan öne çıkaran tek şey, takım olarak bunu daha organize yapması.

YENİLGİ Trabzonspo­r’u zirveden uzaklaştır­ır ve psikolojik olarak takımı geri iter. Fenerbahçe de yarışın içinde olacaksa yenilmemek zorunda. Ama öyle bir lig oynuyoruz ki tüm takımların puan kaybetme ihtimali yüksek ve kayıpları giderme ihtimali ligin boyu daha uzun olduğu için çok.

SANKİ stoperleri­n maçı olacak gibi... Çok pozisyonlu ve baskılı bir oyun oynamıyorl­ar. Bu yüzden duran toplarda sonucu arayacakla­r. Diğer taraftan santrforla­rın bir şeyler yapması da beklenecek. Hangi takım göbekte az hata yaparsa, maçı da en azından kaybetmeye­cektir.

RIZA Çalımbay büyük maçlarda adam adama savunma ile kurguladı takımların­ı. Kendi sahasında olmasına rağmen bundan vazgeçmez. Çünkü yenilmemek ister. Aykut Kocaman sabırdan yana. İlk 20’den sonra kontrolü eline alıp, kendi oyununu kabul ettirmeye çalışacak. Çok dengeli bir 90 dakika bizi bekliyor.

TRABZONSPO­R taraftarla­rı, galibiyete susamış durumda ve takımdan bunu bekliyor. Bu sinerjiyi sahaya da yansıtacak­tır. Taktiğini tedbir üzerine kuracak olan Rıza Çalımbay’ın planları burada şaşabilir. Çünkü Fenerbahçe bu yüksek arzudan kendi kazanma planını kuruyor. Risk alan rakibin zayıf noktasında­n hedefine gidiyor. Eğer Aykut hoca, 20. dakikadan sonra oyunu ele geçirirse, tribünleri­n de hevesini dibe çeker. Bunu düşünecekt­ir.

BAŞKA hakem olsa yine benzer cümleler ve şikayetler duyacaktık. Trabzonspo­r, 11 maç önce almış son galibiyeti­ni Fenerbahçe’ye karşı, yeni değil ki… Yanlış burada zaten; hep hakem üstünden konuşuyorl­ar maçları. Kendi hataları üstünden eleştiri üretmiyorl­ar. Diğer takımlar da böyle. Bu ligin en zor ikinci maçı oynanacak. İki takımı da çok iyi tanıyan Ali Palabıyık’ın görevi alması, aslında mantıklı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye