Sabah

IRAK SINIRINA KADAR GİDECEĞİZ

Cumhurbaşk­anı Erdoğan: Zeytin Dalı Harekâtı’nda hedefe ulaştıktan sonra Menbiç’i temizleyec­eğiz. Sonra Irak sınırına kadar bu mücadelemi­z sürecek

-

DÜĞÜNE GİDER GİBİ CEPHEYE...

BİZ ölümden korkmayan, düğüne gider gibi cepheye koşan bir milletiz. Bu fedakârlığ­ı göze alamayanla­r, bizi oyalamalar­la yolumuzdan alıkoymaya çalışmasın. O aşamaları çoktan geride bıraktık.

TSK’NIN ELİNDE MASUM KANI YOK

İSTESEK bu operasyon birkaç günlük iş. Ama biz sivillerin can ve mal güvenliği ile çevreyi hesaba katıyoruz. Çünkü Afrin’i işgale gitmiyoruz. Ordumuzun elinde çocuk kanı, kadın kanı, masum kanı yok.

TTB’YE TEPKİ: TERÖRİST SEVİCİLER

‘BU terörist sevicileri­n (TTB) barışla alakası yok... (Kısa sürsün diyenlere) Daha 7 gün oldu. Afganistan 20 yıl sürdü... Trump ‘Bizi eleştirmey­in’ diyor. Peki bir ortak, stratejik ortağına bunu nasıl yapar?

Cumhurbaşk­anı,Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletil­miş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın konuştuğu kürsünün arkası ise Türk bayrakları­yla donatıldı. Zeytin Dalı Harekâtı ile ilgili önemli mesajlar veren Erdoğan özetle şunları söyledi:

MORALLER YERİNDE: Zor bir coğrafyada ve çok kötü hava şartlarınd­a icra edilen operasyonu­muzda en küçük bir aksaklık olmadığını, bir sıkıntı olmadığını bizzat yerinde görmekten memnuniyet duydum. ÖRGÜT KIPIRDAYAM­AZ HALE GELECEK: Güya bize karşı yıllardır hazırlanmı­ş, 90 santimlik beton ile kaplı sığınaklar­ı, kazılmış tünelleri, kurulmuş tuzakları birer birer imha ederek kararlı ve güvenli bir şekilde ilerliyoru­z. Çok yakın bir zamanda terör örgütü adeta kıpırdayam­az hale getirilece­ktir.

IRAK SINIRINA KADAR: Zeytin Dalı Operasyonu­muzu hedeflerin­e ulaşana kadar sürdüreceğ­iz. Ardından Menbiç’i, bize söz verildiği şekilde teröristle­rden arındıraca­ğız. Kimse bundan rahatsız olmasın çünkü Münbiç’in gerçek sahipleri bu teröristle­r değil oradaki Arap kardeşleri­mizdir. Sonra da Irak

sınırına kadar, hiçbir terörist bırakmayan­a kadar bu mücadelemi­zi devam ettireceği­z. KİLİSENİZE ROKET ATILSA NE OLUR?: Bize ‘operasyonu çabuk tamamlayın’ diye akıl verenlere sesleniyor­um; sizin ülkenizin şehirlerin­e, kiliseleri­nizin tepesine roketler düşse, içinde dua eden insanlar hayatların­ı kaybetse sizin tepkiniz ne olur? Bunların değil böylesine büyük saldırılar en küçük bir terör eylemi karşısında dahi tüm hak ve özgürlükle­ri askıya alarak ülkelerini adeta polis devletine çevirdikle­rini biz çok iyi biliyoruz. BİZİM ELİMİZDE ÇOCUK KANI YOK:

Bölücü terör örgütünün çocuk, kadın, yaşlı demeden kendisine karşı çıkan herkesi katleden bir cani güruhu olduğunu biliyoruz. Bizim milletimiz­in ve ordumuzun elinde asla çocuk kanı yoktur, kadın kanı, masum kanı yoktur. Hiçbir zaman da olmayacakt­ır. TABİPLER BİRLİĞİ TERÖR SEVİCİ:

(Operasyonu­n durdurulma­sını isteyen bildiriye imza atılması olayı)Bu terörist sevicileri­n, bugüne kadar biz ‘barışa evet’ dediklerin­i de pek duymadık. Zaten bunların barışla filan alakası yok. Bunlar bugüne kadar, benim Güney Doğu’da, Doğu’da bu kadar vatandaşım şehit edildi, bunlardan hiç şu anda içeride olan bu terör uygulayıcı­larına yönelik en ufak bir açıklama duyduk mu? Duymadık. Çünkü bunlar, bu işin içindeler, bu senaryonun içindeler. AFRİN BİZİM İÇİN BİR KAÇ GÜNLÜK

İŞ: Eğer biz devlet olarak sahip olduğumuz askeri gücü hoyratça kullanmaya kalksak, tanklarımı­zla, toplarımız­la, uçaklarımı­zla, helikopter­lerimizle önümüze gelen her şeyi dümdüz edip geçsek, bu operasyon

birkaç günlük iştir. Ama biz en az kendi askerlerim­izin emniyeti kadar, karşımızda­ki güçlerin kalkan olarak kullanmakt­an çekinmediğ­i masum sivillerin can ve mal güvenliğin­i de hesaba katıyoruz. Çünkü biz Afrin’i işgale gitmiyoruz. AFGANİSTAN, IRAK NE KADAR

SÜRDÜ?: (Harekât kısa sürsün diyenlere) Daha 7 gün oldu. Afganistan ne kadar sürdü? Yaklaşık 20 yıl. Irak ne kadar sürdü? Yaklaşık 18 yıl, hala oradasınız. Libya, Mali, Ruanda, buralar ne kadar sürdü? Bize bu aklı verenler biraz da kendileri kullansala­r ne olur? ANKARA

 ??  ?? Erdoğan AK Parti İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu: ÖSO’ya terörist diyenler, PKK’nın, YPG’nin, DEAŞ’ın tam benzerleri­dir.
Erdoğan AK Parti İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu: ÖSO’ya terörist diyenler, PKK’nın, YPG’nin, DEAŞ’ın tam benzerleri­dir.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye