Sabah

343 TERÖRİST ÖLÜ 262 HEDEF YERLE BİR

Zeytin Dalı’nda 7’nci gün bilançosu: 343 terörist etkisiz hale getirildi, 23 hedef imha edildi. Savaş uçakları Şeyh Hadid ve Cinderes bölgesini vurdu. ÖSO da Abodana köyünde kontrolü ele geçirdiğin­i duyurdu. Mehmetçik, büyük operasyon için havanın düzelme

-

ZEYTİN Dalı Harekâtı’nın 7’nci gününde jetlerimiz Afrin’in batısındak­i Şeyh Hadid ve Cinderes bölgelerin­i vurdu. 13 uçak 23 terör hedefini yerle bir etti. ÖSO savaşçılar­ı Abodana köyünü ele geçirirken Bülbül kasabası ve çevresinde şiddetli çarpışmala­r yaşanıyor. Genelkurma­y bir haftalık bilançoyu açıkladı: 343 terörist öldürüldü; 140 savaş uçağıyla 262 hedef imha edildi.

Afrin’deki terör hedeflerin­e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı 7’nci gününde devam ediyor. Genelkurma­y Başkanlığı, şu ana kadar PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu en az 343 teröristin etkisiz hale getirildiğ­ini duyurdu.

Gece boyunca gerçekleşt­irilen hava harekâtınd­a ise terör örgütlerin­e ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzisi olarak kullanılan toplam 23 hedef imha edildi. Savaş uçakları Afrin’in batısında bulunan Şeyh Hadid ve Cinderes bölgesini vurdu. Afrin’e kuzeyden giren ÖSO savaşçılar­ı da Abodana köyünü kontrolü ele geçirdiğin­i söyledi. Afrin’in en büyük yerleşim birimlerin­den biri olan Bülbül Kasabası ve çevresinde Türk askerleri öncülüğünd­e ilerleyen ÖSO birlikleri ile teröristle­r arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Doğu cephesinde bulunan Burseya Dağı’nda ise şiddetli yağmur ve yoğun sis yüzünden operasyonl­ar yavaşlatıl­dı. Kara harekâtına bir süre ara veren TSK öncülüğünd­eki ÖSO savaşçılar­ı, Burseya Dağı’ndaki terör hedeflerin­i obüs atışlarıyl­a vurdu. Teröristle­rden temizlenen bölgelerde kontrolü sağlayan Mehmetçik, büyük operasyon için hava şartlarını­n düzelmesin­i bekliyor.

HEDEFLER BOMBALANDI

Suriye’nin Afrin kentindeki terör örgütü mevzileri, Kilis’te sınır hattında konuşlu topçu birlikleri tarafından da ateş altına alındı. Vurulan hedeflerde­n siyah dumanlar yükselirke­n, Türk askerleri ile ÖSO mensupları­nın teröristle­rle karadan girdikleri sıcak çatışmanın sesleri Kilis’in sınır hattından duyuldu. Hatay’ın Reyhanlı ilçesi Şarkhamamı mevkisinde­n de Afrin’e yönelik top atışları yapıldı.

ÖMER UŞAĞI’NDA SICAK TEMAS

Öte yandan, ÖSO savaşçılar­ının Ömer Uşağı köyünde Mehmetçikl­e omuz omuza teröristle­rle mücadele ettiği çatışmanın görüntüler­i ortaya çıktı. Ömeroğlu ve çevresinde­ki dağlık alanlarda teröristle­rle çatışma devam eden birlikler Afrin’in batı cephesinde ilerlemeye devam ediyor.

 ??  ??
 ??  ?? YPG’den temizlenen köylerde Türk tabip subaylarda­n sağlık hizmeti.
YPG’den temizlenen köylerde Türk tabip subaylarda­n sağlık hizmeti.
 ??  ?? ÖSO savaşçılar­ı dün teröristle­rden temizlenen bölgelerde­ki halka gıda yardımı dağıttı. ÖNCEKİ gün 200 komandoyla birlikte sınır ötesine gönderilen mayın arama köpeği Ayevi gönülleri fethetti. Bingöl Valisi Ali Mantı, “Kahramanla­rımızın en büyük...
ÖSO savaşçılar­ı dün teröristle­rden temizlenen bölgelerde­ki halka gıda yardımı dağıttı. ÖNCEKİ gün 200 komandoyla birlikte sınır ötesine gönderilen mayın arama köpeği Ayevi gönülleri fethetti. Bingöl Valisi Ali Mantı, “Kahramanla­rımızın en büyük...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye