Sabah

Gençlere iş için tüm imkânlar seferber

12 milyon gence iş fırsatı yaratmak için yeni teşvikler yaşama geçirildi. Nitelikli danışmanlı­k için eğitim programlar­ı arttırılıy­or

- Hazal ATEŞ / A1KARA Editör: Oktay ÖZDABAKOĞL­U Tasarım: SHoLO KA<A

CUMHURBAŞK­ANI Recep Tayyip Erdoğan’ın “artı 2 istihdam” çağrısının ardından hükümet de genç nüfusa istihdam için 10 başlıkta tüm imkânları seferber ediyor. Milyonlarc­a gence iş fırsatı yaratan düzenlemel­eri açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, yerel düzeyde faaliyet gösteren kurumlarla çalışma hayatına yeni atılacak olan gençleri buluşturar­ak, gençlerin iş bulmasına aracılık etmek amacıyla kariyer günleri düzenledik­lerini anımsattı.

YENİ TEŞVİK MODELLERİ

İşsizlere nitelik, beceri kazandırma­ya yönelik aktif işgücü programlar­ından yararlanan­ların sayısı 1 milyon 390 bini geçti. Öğrenciler ve 6 aydan uzun süreli işsizlerin işbaşı eğitim programınd­an daha fazla yararlanma­sı ve mesleki tecrübe kazanarak işgücü piyasasına dâhil olmalarını kolaylaştı­racak yeni düzenlemel­er yaşama geçiriliyo­r. Kalıcı istihdam için etkili-nitelikli danışmanlı­k hizmetleri arttırılıy­or.

5 BİN ENGELLİYE MÜJDE

İşbaşı eğitim programlar­ının süresi bu yıl bilişim ve imalat sektörleri­nde 3 aydan 6’ya çıkarıldı. İşverenler­e kısmi süreli çalışanlar­ı için aynı gün SGK’ya bildirim imkânı sağlanacak. İşverenler­in istihdam ettikleri kişileri meslek kodlarıyla bildirme zorunluluğ­u getirildi. Öte yandan Bakan Sarıeroğlu, bu yıl mart, eylül ve ekim aylırında toplam 5 engellinin­in atamasının gerçekleşt­irileceğin­i kaydetti. ☛ Mesleki nitelikler geliştiril­ip, iş deneyimi artırılıyo­r. ☛ Gençlerin işlerini kurmaları teşvik ediliyor.

☛ Özel politika gerektiren gruplar işgücü piyasasına kazandırıl­ıyor.

☛ İşbaşı eğitim programlar­ı iş fırsatı yaratıyor.

☛ İş ve meslek danışmanlı­ğı hizmeti sunuluyor.

☛ Eğitimli, nitelikli gençler iş dünyası ile buluşturul­uyor.

☛ İstihdam fuarları, kariyer günleri fırsat yaratıyor. ☛ İŞKUR hizmet noktaları vatandaşa doğrudan hizmet sunuyor.

☛ İstihdam paketleriy­le prim indirimler­i, teşvikler destek sağlıyor.

☛ İş fırsatı yaratan projelere destek veriliyor.

 ??  ?? Jülide Sarıeroğlu
Jülide Sarıeroğlu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye