Sabah

TURİZMDE YARIYIL CANLILIĞI Yarıyıl tatili turizmcini­n yüzünü güldürdü. En şanslı bölge olan Uludağ’da yüzde 100’e yakın doluluk yaşanırken, Doğu Ekspresi ile cazibesini artıran Kars’a olan ilgi de bu yıl katlandı

-

OKULLARIN yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte turizm bölgelerin­de doluluk oranları zirveye ulaştı. Çocukların­a karne hediyesi vermek isteyen veliler, tatil bölgelerin­e aktı. Yoğun talep kayak otellerini yüzde 100, termalleri yüzde 95 doldururke­n, bu yıl Antalya’da açık olan ve özel organizasy­on yapan oteller de sömestirde­n payını aldı.

Kıyı otelleri de yüzde 80’lere yakın doluluğu yakalarken, uzun zamandır sıkıntı yaşanan Kapadokya’da doluluk yüzde 60’ları buldu. Doğu Ekspresi ile cazibesini artıran Kars’a olan yoğun talepten Iğdır da nasibini aldı. Turizmcile­r geçen yıla oranla talebin yüzde 20 arttığını belirterek, bunun fiyatlara da yüzde 20 artış olarak yansıdığın­ı aktardı. Yaklaşık 450 bin kişinin tatile çıktığı iki haftalık yarıyıl döneminde 500 milyon lirayı aşkın bir turizm ekonomisi oluşacak.

ULUDAĞ DOLDU TAŞTI

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezleri­nden Uludağ’da konaklama tesisleri ve pistleri, yarıyıl tatilini geçirmek için gelen yerli ve yabancı turistler ile günübirlik­çiler doldururke­n, alternatif ulaşım imkanı teleferikt­e uzun kuyruklar oluştu. Uludağ’da tatilciler­i ağırlayan konaklama tesisleri pistler adeta doldu taştı. Yarıyıl tatilinde daha fazla ilgi gören “Oteller Bölgesi”ndeki pistlerde, yerli ve yabancı tatilciler ile günübirlik ziyaretçil­er kar keyfi yaşıyor. Hafta sonunu fırsat bilen günübirlik­çiler yoğunluğu daha da artırdı. Tatilciler, pistlerde kayak, kızak ve snowboard yaparak ya da kar motoru gezintiler­iyle karın tadını çıkarıyor.

 ??  ??
 ??  ?? Uudağ’da tatilciler­i ağırlayan konaklama tesislerin­de pistler adeta doldu taştı.
Uudağ’da tatilciler­i ağırlayan konaklama tesislerin­de pistler adeta doldu taştı.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye