Sabah

2018’e yatırımla BAŞLADILAR

-

OTOMOTIV SANAYISI MODERNIZAS­YON, YENI MODEL, KAPASITE ARTıRıMı, KALITE IYILEşTIRM­E VE ROBOT YENILEME IçIN YAKLAşıK 1 MILYAR DOLARLıK YATıRıM YAPACAK

2 017’de üretim ve ihracat rekoru kıran Türkiye otomotiv sanayisi, 2018’e yatırımla başladı. Yeni model, fabrika modernizas­yonu ve hatların iyileşmesi için yapılacak yatırımlar­ın tutarı yaklaşık 1 milyar doları bulacak. Otomotiv sanayisi 2012’den beri her yıl 1 milyar doların üzerinde yatırım gerçekleşt­iriyor.

Oyak Renault, Avrupa’nın en çok satan ikinci modeli olan Clio’nun yeni neslini de üretmeye devam edecek. Oyak Renault, beşinci nesil Clio için 250 milyon euro yatırım yapacak. Eylül 2018’de Paris Otomobil Fuarı’nda sergilenec­ek yeni Clio, yıl sonunda satışa sunulacak.

BEŞİNCİ NESİL CLIO

2012’de dördüncü nesil Clio için 245 milyon dolarlık yatırım yapan Oyak Renault, Clio’nun ana üretim üssü haline gelmişti. 360 bin adetlik araç üretim kapasitesi­ne sahip Oyak Renault Bursa tesisleri, ocak-kasım döneminde

270 bin adet araç ihracatı gerçekleşt­irdi.

2016 sonunda 10’uncu nesil Civic Sedan için 123 milyon TL yatırım yapan Honda Türkiye, yeni bir yatırıma daha hazırlanıy­or. Honda Türkiye Şekerpınar tesislerin­de Civic Sedan’ın dizel motorlu versiyonu üretmeye hazırlanıy­or. Honda Türkiye, 30 milyon TL ek yatırım yapacak.

ROBOTLARI YENİLEYECE­K

245 bin adet kapasiteye sahip İzmit fabrikasın­da i10 ve i20 modellerin­i üreten Hyundai Assan, 2018’de 40 milyon euronun üzerinde yatırım gerçekleşt­irecek. Bu yatırımın içinde fabrikada modernizas­yon, otomasyon, hatların iyileştirm­esi ve robot yenileme işleri yapılacak. Türkiye’de üretileceğ­i söylenen SUV modeli için henüz bir açıklama yapılmadı.

2017’de 52 milyon dolar yatırımla üretim kapasitesi­ni artıran Ford Otosan’ın, 2018’de Transit Custom’un hibrit versiyonun­u üretmesi bekleniyor. Ayrıca kamyon tarafında yeni nesil bir çekici geliştirdi­ği konuşuluyo­r. Modernizas­yon ve yenileme için Ford Otosan’ın yatırıma yaklaşık 100 milyon dolar ayıracağı tahmin ediliyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye