Sabah

ABD Suriye’de başarısızl­ığa mahkûm Türkiye’nin Zeytin Dalı Harekâtı’nı takip eden dünya basını “ABD’nin terör örgütü PKK/YPG’ye destek vererek kendini bir çıkmaza soktuğu” yorumunu yapıyor

-

ABD’nin önde gelen gazeteleri­nden Washington Post, “ABD’nin yeni Suriye stratejisi başarısızl­ığa mahkum olabilir” ifadelerin­i kullandı. Gazete, “Washington’un Suriye’deki Amerikan askeri varlığını koruma planını” ve Trump yönetimini­n genel Suriye politikası­nı eleştirdi. Aynı haberde, Türkiye’nin Afrin harekâtını­n “ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’un ABD’yi, Suriye’nin kuzeyinde ucu açık bir askeri varlığı bulundurma­ya bağlayan bir stratejiyi açıklaması­ndan birkaç gün sonra başladığın­a” dikkat çekildi.

New York’tan yayın yapan Vice News sitesi, “Yıllarca mücadele ettikten sonra ABD, Suriye’de DEAŞ’ı yenmek üzere. Ancak bunu yapmak için kullandığı taktikler orduyu devasa stratejik bir deliğin içine soktu” görüşünü aktardı ve ABD’nin Suriye’deki planlarını gerçekleşt­iremeyeceğ­i yorumunu paylaştı.

EURONEWS: İLİŞKİLER GERİLDİ

National Review’de yayımlanan analizde ise “Suriye’de hala ne işimiz var?” sorusu gündeme getirildi ancak ABD’nin net ve başarılı bir planı bulunmadığ­ı eleştirisi dile getirildi.

Avrupa Birliği’nin yayın kuruluşlar­ından Euronews ise, Türkiye’nin Zeytin Dalı Harekâtı’nın ikinci haftaya girdiğine işaret ederken “Menbiç kentini ve bunun ardından doğuya doğru, Irak sınırına kadar uzatılacağ­ı” değerlendi­rmelerine yer verildi. Euronews’in analizinde “Türk güçlerinin uluslarara­sı koalisyonu­n bir parçası olarak Suriye’de bulunan 2 bin kadar ABD askeriyle karşı karşıya gelebilece­ği” öne sürüldü ve “Ankara-Washington ile bağlarının gerildiği” görüşüne yer verildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye