Sabah

MEHMETÇİK BURSEYA’DA DESTAN YAZDI

TSK ve ÖSO güçleri Afrin yolunda kritik öneme sahip dağı, kahramanca bir mücadeleyl­e terör örgütü PYD/YPG’den aldı

-

ZİRVEYE TÜRK BAYRAĞI DİKİLDİ

MEHMETÇİK, Zeytin Dalı Harekâtı’nın 9’uncu gününde yine bir tarih yazdı. Terör örgütünün en kritik noktaların­dan biri olan ve ‘Küçük Kandil’ diye anılan Burseya Dağı’nın zirvesine Türk bayrağı dikildi.

SEÇKİN TİMLERİN BÜYÜK BAŞARISI

TÜNEL, dehliz ve kulelerle desteklene­n dağdaki terörist mevzilerin­i önce savaş uçakları, tanklar ve SİHA’lar vurdu. Ardından komando timleri ve ÖSO devreye girdi. Şiddetli çatışmalar sonunda 14.30’da dağ ele geçirildi.

Mehmetçik, Afrin’de tarih yazdı, mührünü Burseya Dağı’na vurdu. Terör örgütü PKK/YPG’nin en kritik noktaların­dan biri olan ve ‘Küçük Kandil’ adıyla anılan dağın zirvesine Zeytin Dalı Harekâtı’nın 9’uncu gününde Türk bayrağını dikti. Tünel ve dehlizlerl­e desteklene­n, keskin nişancılar­la tuzaklanan dağı cansiperan­e bir mücadeleni­n ardından dün 14.30 sıralarınd­a ele geçiren Türk askerleri ile ÖSO mensupları, tanklarla birlikte Burseya Dağı’nın zirvesine ulaştı. ARKALARINA BAKMADAN KAdTILAR SABAH’a konuşan kahramanla­r, “Türk askerinin gücünü gören teröristle­r arkalarına bile bakmadan kaçtı” dedi. Günlerdir şiddetli yağmur ve sis yüzünden durma noktasına gelen operasyonl­ar, Türk savaş uçakları ve obüsler sabahın erken saatlerind­en itibaren bölgedeki kule, mevzi ve hedefleri vurmaya başlamasın­ın ardından tekrar hareketlen­di. Bölgeye gece boyunca çok sayıda özel kuvvetler askeri ve komandolar sevk edildi. TSK ve ÖSO ile terör örgütü PKK/YPG arasında şiddetli çatışmalar­ın yaşandığı bölgede teöristler­in inşa ettiği kuleler tank atışlarıyl­a vuruldu. Köşeye sıkışan teröristle­r dağın eteklerind­eki mülteci kamplarını­n olduğu bölgeye de havan atışları yapmaya başladı.

BAYRAĞI ÖPTÜ, KULEYE DİKTİ

Gün boyu süren çatışmalar­ın ardından Burseya Dağı’na çıkarma yapan Mehmetçik, kontrolü ele geçirdi. Çatışmalar sırasında onlarca terörist öldürüldü. 4 PYD/PKK’lı terörist de esir alındı. Mehmetçik, bölgenin güvenliğin­i sağladıkta­n sonra daha önce teröristle­rin kullandığı kulelere Türk bayrağını çekti. Gözetleme kulesine çıkan asker, Türk bayrağını öptükten sonra kulenin tepesine dikti. TSK ve ÖSO askerleri Burseya Dağı’nın güneyindek­i Kastel Cündo köyünü de teröristle­rden arındırdı. Harekâtın 9. günü itibariyle Afrin’in beş beldesinde 13’ü köy, biri köy altı yerleşim ve 4’ü stratejik tepe olmak üzere 18 nokta örgütten kurtarılmı­ş oldu.

7 yıldır Afrin’i işgal eden PYD/YPG’nin Burseya Dağı’nda yaptığı hendek ve geçişli tünel sistemleri­ne dayalı savunma hatları içinde, örgütün geri çekilme sırasında kurmuş olabileceğ­i tuzakları tarama ve imha faaliyeti gerçekleşt­irildi. Suriye’nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad’daki sınır kapısına ise terör örgütü PKK/PYD’yi simgeleyen bez parçaları asıldı.

Öte yandan, Hatay’ın Reyhanlı ilçesine dün terör örgütü mevzilerin­den atılan bir roket düştü. Roket bir evin banyosuna isabet ederken evde kimsenin olmaması can kaybını önledi.

 ??  ??
 ??  ?? Burseya Dağı’nın düştüğünü öğrenen Hatay Reyhanlı ve Kilis’teki vatandaşla­r sınır noktaların­da Türk bayrakları açarak kutlama yaptı.
Burseya Dağı’nın düştüğünü öğrenen Hatay Reyhanlı ve Kilis’teki vatandaşla­r sınır noktaların­da Türk bayrakları açarak kutlama yaptı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye