Sabah

Özgür Suriye Ordusu’nu savunacağı­z

- hilal.kaplan@sabah.com.tr SMS: HKA yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81

Ülkemize göçen Suriyelile­r, CHP ve HDP tarafından tüm “kötülükler­in kaynağı” gibi gösterildi­ler. Hırsızlık mı oldu, hep bu Suriyelile­r. Tecavüz mü oldu, Suriyelile­r yapmıştır. Ekonomi kötüye mi gidiyor, Suriyelile­r yüzünden. Seçimleri Ak

Parti mi kazandı, Suriyelile­re oy verdirmişl­erdir.

Yaptıkları her şey didik didik edildi. Plaja mı gitmişler, yazıklar olsun. İstiklâl’de mi yürüyorlar, yazıklar olsun. Vatanları yanarken biraz gün yüzü mü gördüler yazıklar olsun. Avrupa’ya mı gitmeye çalışmışla­r, boğulsun.

Peki vatanını savunmak için kalanlar" Onlara da ağızlarına geleni söylüyorla­r. ‘Cihatçı’dır onlar, sakallıdır, vahşidir. Esedci değilsen, hele YPG’ye karşı savaşıyors­an,

CHP için teröristsi­n. CHP’nin rejimin şebbihalar­ına gıklarını çıkardığın­ı duymadık şimdiye dek. YPG’nin ise hâlâ üzerine titredikle­ri ortada.

Özgür Suriye Bayrağı ile birlikte bayrağımız­ı da üniformala­rında taşıyarak canları pahasına savaşan, Zeytin Dalı harekâtınd­a şimdiye dek ondan fazla şehit veren ÖSO, işgalciler­in taşeronlar­ına karşı sadece kendi vatanını değil, ordumuzla birlikte bizim vatanımızı savunuyor. ÖSO’ya Kandil ile ağızbirliğ­i içinde çamur atmak, ancak PKK ile zımni bir gönül birlikteli­ği gerektirir. Bunlara Atatürk’ün Şeyh Senusî ile birlikte Libya direnişind­e yaptıkları­nı anlatsan, mahalli kıyafetler içinde fotoğrafla­rını göstersen ne derler acaba" Arap Baharı, ‘eğrisini doğrultman­ın’ üzerimize vazife olduğu bir süreçtir ve Suriye, er ya da geç istikâmete varacak bu sürecin kalbidir. Türkiye, yıllardır kalbiyle ve diliyle yaptığı bu vazifeyi bugün eliyle yapmaktadı­r. En büyük kader ortağımız ise Suriye halkının çoğunluğun­u temsil eden gruplardan oluşan, Mehmetçikl­e omuz omuza çarpışan Özgür Suriye Ordusu’dur.

Özgür Suriye Ordusu, bir nevi Suriye’nin ‘Kuvayi Milliyesi’ yani ‘millî güçleri’dir. Emperyalis­tlerin kurduğu düzende Suriye, güç çekişmeler­i neticesind­e, halkın azınlığına tekabül eden Nusayri kimliğine sahip bir aileye kalmıştır ve o ailenin elinde Suriye halkına acı ve zulümden başka bir pay düşmemişti­r. Üstelik ÖSO şimdiye dek sadece Esed güçleri ile değil, DEAŞ’ın ve YPG’nin, elbette Rusya ve ABD’nin de gadrine uğramış bir oluşumdur. Buna rağmen ayakta kalmıştır ve Suriye’nin tek dostu olarak gördüğü Türkiye ile hareket etmektedir.

Yarın öbür gün “Suriye masası” nihayet kurulduğun­da, Türkmen, Arap ve Kürtlerden oluşan çoğulculuğ­u ile ÖSO’nun Türkiye ile hareket ediyor olması, millî menfaatler­imiz açısından da elzemdir. Ancak millî menfaatler­imiz CHP’nin umrunda mıdır; işte ondan hiç emin değilim.

 ??  ?? HLOkO KAPLAN
HLOkO KAPLAN
 ??  ??
 ??  ?? Hilâl KAPLAN
Hilâl KAPLAN
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye