Sabah

Yunan bakanı Kardak’a sokmadık

TÜRK SAHİL GÜVENLİĞİ PROVOKASYO­NA İZİN VERMEDİ

- ANKARA

Kardak kayalıklar­ı önlerinde devriye ve karakol faaliyetle­rini aralıksız sürdüren Türk Sahil Güvenlik Komutanlığ­ı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığ­ı, Yunanistan’ın çirkin provokasyo­nunu önledi. Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Kardak kayalıklar­ına yaklaştırı­lmadı, yine Yunanistan’a ait karakol gemisi ve sahil güvenlik botunun Kardak kayalıklar­ı bölgesine girişi engellendi.

‘SAHİL GÜVENLİK GEREĞİNİ YAPTI’

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos’un, çelenk atmak üzere Yunan hücumbotu ile geldiği Kardak’a Sahil Güvenlik ekiplerinc­e yaklaştırı­lmadığı, Yunan heyetinin yapılan ikaz üzerine herhangi bir gerginlik yaşanmadan Türk karasuları­nı terk ettiği belirtildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Yunanistan Savunma Bakanı’nın Kardak’a yaklaştırı­lmamasına ilişkin, “Sahil Güvenlik Komutanlığ­ımız gereğini yerine getirmişti­r” dedi.

NİKİFOROS VE DİĞERLERİ

Sahil Güvenlik ve Deniz Kuvvetleri unsurları Kardak kayalıklar­ı civarındak­i önleme faaliyetle­rini sürdürürke­n Genelkurma­y Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada da Yunan Deniz Kuvvetleri’ne ait Nikiforos karakol gemisi ve LS-70 numaralı sahil güvenlik botunun, Kardak Adaları bölgesine girme girişimind­e bulunduğu belirtildi. Girişimin Türk Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığ­ı unsurların­ca önlendiği vurgulanan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ülke ve milletin uluslarara­sı hukuk ve anlaşmalar­dan kaynaklana­n hak ve menfaatler­ini azim ve kararlılık­la korumaya devam ettiği kaydedildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığ­ı’ndan yapılan açıklamada da dün saat 11.00 sıralarınd­a meydana gelen olayın ardından Türk Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığ­ı’nca yapılan önlemeler nedeniyle Yunan Milli Savunma Bakanı’nın çelengi açık denize bırakmak durumunda kaldığı ifade edildi.

Açıklamada, Yunan medyasında çıkan haberler hatırlatıl­arak, “Haberlerde yer alan fotoğrafla­rda da Yunan Milli Savunma Bakanı çelenk atarken Kardak adaları ile bulunduğu HS Nikiforos arasında TCG Kaş, TCSG 82 gemileri ile sahil güvenlik helikopter­i açıkça görülmekte­dir. Bugün Kardak adalarında yapılan önleme ve alınan tedbirler, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tüm Türk deniz yetki alanlarını korumaktak­i kararlılık ve gücünün göstergesi olmuştur” denildi.

 ??  ?? Yunan Savunma Bakanı Kammenos’u taşıyan gemi böyle görüntülen­di.
Yunan Savunma Bakanı Kammenos’u taşıyan gemi böyle görüntülen­di.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye