Sabah

Yezit, CHP kurultayı ve Alevi

- ValLh tuna#VaEah FoP tU

Alevilerin önde gelen yazarçizer­lerinden Rıza Zelyut CHP kongresind­e yine Erdoğan’ın kazanacağı­nı iddia ediyor.

Diyeceksin­iz ki bu nasıl söz, Erdoğan’la ne alakası var? Yok elbette. Zaten mezkûr yazar da sonuç itibariyle öyle diyor.

Hülasa,

CHP’li delegeleri­n Kılıçdaroğ­lu’nu seçmekle Erdoğan’ı kazandırmı­ş olacağını söylüyor.

İsterseniz buyrun bizzat kendisinde­n dinleyin: “Kılıçdaroğ­lu, bu kripto HDP’li ve Fetullahçı ekibiyle partinin başında kaldıkça Erdoğan’ın yenilmesi mümkün değildir. Eğer CHP’liler Tayyip Erdoğan’ı yenmek istiyorsa, genel başkanları­nı mutlaka değiştirme­lidir...”

Peki, CHP’lilerin genel başkanları­nı değiştirme ihtimaller­i var mı?

Zelyut’a göre yok. Yani, Erdoğan’a yenilmeye mahkûmlar.

İmdi, soru şudur: Girdiği her seçimi kaybeden Kılıçdaroğ­lu’nu neden değiştirme­ye yanaşmıyor­lar?

Yenile yenile yenilmekte­n zevk almaya mı başladılar, mazoşistle­r mi? Hayır, değil. Ya? Rıza Zelyut bu garabeti dünkü yazısında şöyle açıklıyor: “Bu hafta sonu Ankara’da yapılacak CHP kurultayın­da Kemal Kılıçdaroğ­lu yine seçilecek. Çünkü kurultay delegeleri­nin önemli bir kısmı Alevidir (...) biz ne dersek diyelim; laik Cumhuriyet­i değil de kendi çıkarını düşünen mezhepçi kurultay delegesi, Kılıçdaroğ­lu’nu seçecektir...”

Bunları başkası söylese, tecessüsü yadırganab­ilirdi.

/akin dikkat buyurun: Bu sözler Alevi kimliğiyle bilinen bir yazara ait.

Üstelik baştan beri Erdoğan ve AK Parti’nin en sıkı muhalifler­inden biri.

Haliyle, “Akepeden kömür makarna mı aldın... Satılmış, hain... Tayyip şimdi milletveki­li yapar seni...” yollu o bildik lakırdılar trollerde bile karşılık bulmaz.

Kaldı ki, Zelyut’un tespiti de “herkese malum sır” kabilinden değil mi?

CHP’lilerin kendi aralarında fısır fısır konuştukla­rı ama yüksek sesle dillendirm­edikleri bir halin ifadesi. Sonuç...

CHP açısından vaziyet sanılandan vahimdir.

Yıllar yılı “dinle” arasına mesafe koyan CHP “mezhepçili­ğe” kendisini hapsetmişt­ir. Daha da vahimi... Alevi delegeleri­n belirleyic­i konumda olduğu CHP nasıl oluyor da 15 Temmuz işgal girişimine “tiyatro” diyerek Fetullahçı propaganda­yı dillendire­biliyor?

Dahası, 17- 25 Aralık 2013’ten beri FETÖ’nün tüm kumpas malzemeler­inin taşıyıcılı­ğını yaparak siyasi ayağı gibi fonksiyon icra edebiliyor?

Alevilerin doğası gereği “modern Yezit” mesabesind­eki Fetullah’a ve örgütüne bidayetind­en beri karşı oldukları bilindiği halde nasıl oluyor bu?

Daha doğrusu bu nasıl bir projenin sonucudur.

Rıza Zelyut mezkûr yazısında diyor ki: “ABD’nin Ankara büyükelçil­iğinin deşifre olan gizli yazışmalar­ı da gösteriyor ki; ABD ulusalcı gördüğü Deniz Baykal’ı düşürme kararı almış; yerine adam aramış ve Kemal Kılıçdaroğ­lu’nu bulmuştur...” Keşke...

Sayın Kılıçdaroğ­lu sevgili Uğur Dündar’ın program teklifini kabul etseydi de bütün bu soruların cevabını öğrenebils­eydik.

 ??  ?? 6alLh 781$
6alLh 781$

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye