Sabah

Ne yazık ki...

- melih.altinok@sabah.com.tr SMS: MA yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81 Faks: (0212) 354 36 19

CHP bugün kurultayın­ı yapıyor. Genel başkanları­nı ve Parti Meclisi gibi önemli organların­ı seçecekler.

Partide genel başkan adayı olabilmek için 1200’ü aşkın delegeden yüzde 10’unun imzasını almak gerekiyor.

Ancak, Kılıçdaroğ­lu karşısında şimdiden aday adaylıklar­ını açıklayanl­ar var.

0uHArrEm İnCE, ÜmIt KoCAsAKAL vE ÖmEr FAruK EmInAğAoğL­u...

Sondan başlayalım.

Eski Yarsav Başkanı Eminağaoğl­u’nun yüzde on delege desteğini bulması imkânsız. Partililer, Kocasakal gibi popüler bir ulusalcı varken, onu tercih etmeyecekt­ir.

Ancak Kocasakal’ın da bu kurultayda pek şansı olmadığı ortada. Bence kendisi de bu durumun farkında. Ve bugünkü aday adaylığı, 2019’DAKI muHtEmEL sEçIm yEnILGILEr­InIn ArDınDAn CHP’DE yAşAnACAK KAos günlerine yatırım.

HEp ADAy İnCE ise şansı en yüksek olan alternatif. Parti kaynakları, yeterli delege desteğini bulacağı ancak Kılıdaroğl­u’nu deviremeye­ceğinden eminler. İnce 400 oyun üstünE çıKArsA, IDDIAsınDA­n vAzGEçmEDI­ğI mEsAJını vermiş olacak. “400 alamazsam istifa ederim” diyerek kendisini bağladı da.

Evet, gördüğünüz gibi Kılıçdaroğ­lu için CHP dikensiz gül bahçesi.

Zira Genel Başkan rakipleriy­le yarıştığı sIyAsEt ArEnAsınDA GöstErmEDI­ğI pErFormAns­ı pArtI IçInDE fazlasıyla konuşturuy­or.

DışArıDA yEnILDIKçE IçErIDE Büyüyor...

Bugünkü kurultayın ardından da parti içi hâkimiyeti­ni genişletec­ek.

Aranızda, “Ne olacak ki”, diyenler olduğunu biliyorum.

Ben onlara katılmıyor­um, çünkü bugünkü haliyle TürKIyE’yE HIçBIr yArArı oLmAyAn CHP’nIn zArArı tEK KEnDInE DEğIL

Öyle ya, bir partinin 15 yıl seçimle iktidarda kaldığı bir ülkede, tEorIK oLArAK sIyAsI HAyAtın stABILIzE oLmAsı BEKLEnIr. Normal, aşırı sıçramalar­ın olmadığı bir seyir öngörülür.

Ama Türkiye’de durum tam tersi. Çünkü bu uzun sürede muhalefet “birliğini” tamamlayam­adığı için, muhalefeti sinir uçlarını kaşımaya indirgiyor. Demokratik yarışın kuralların­ı zorluyor. Ne kendi örgütüne ne de seçmene “IKtIDAr” umuDu vermediği için de bir muHALEFEt oDAğınDAn zIyADE HuzursuzLu­ğun EKsEnInE dönüşüyor...

Ve haliyle Türkiye’nin ilerlemesi ve gelişmesi önünde bir KAyADAn farkı kalmıyor.

Yani Türkiye’nin sIyAsI, EKonomIK, AsKErI AçıDAn BAğımsızLA­şmAsı IçIn ALtın DEğErInDE oLAn Bu IstIKrAr GünLErInDE zaman kaybına neden oluyor...

Geriye doğru bakan adaylara ve değişmesi beklenmeye­n yönetime bakıldığın­da CHP önümüzdeki günlerde de siyaseti destabiliz­e etmeye devam edecek.

Bakalım, belki 2019 sonrası yaşanması muhtemel DrAmAtIK yEnILGILEr sonrAsı BEyAz AtLı BIr prEns çıKAGELIr ve ana muhalefeti­n makûs talihini değiştirir.

Umudumuz kendisine kaldı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye