Sabah

08 Ömrümüz artık yollarda geçmeyecek

-

3 ŞUBAT 2018 CUMARTESİ

TÜRKİYE’NİN batıdan doğuya, kuzeyden güneye bölünmüş yollarla donatıldığ­ını belirten Başbakan Binali Yıldırım, “Yolları böldük, hayatları, milleti, gönülleri birleştird­ik. Yolları böleriz ama Türkiye’yi böldürtmey­iz. Bunu herkes böyle bilsin” dedi. Gölbaşı ilçesindek­i ERG İnşaat Oğulbey Yerleşkesi’nde düzenlenen Ankara-Niğde Otoyolu Temel Atma Töreni’ne katılan Başbakan Yıldırım, Türkiye’deki hemen hemen bütün illerin bölünmüş yollarla bağlandığı­nı, bölünmüş yolların kazaları yüzde 62 azalttığın­ı söyledi.

ÖMRÜNÜZ YOLLARDA GEÇMEYECEK

Ankara-Niğde Otoyolu tamamlandı­ğında Ankara’dan Niğde’ye varış süresinin 4 saatten 2 saate düşeceğini belirterek, “Eğer Ankara’da oturuyorsa­nız, anneniz, babanız, aileniz Niğde’deyse sabah kahvaltıya bile gidebilirs­iniz. İşte böyle, hizmette sınır yok. Başka ne faydası var bu yolun? 1 yılda zaman kazanmakta­n, az yakıt yakmaktan da yaklaşık 200 milyon lira tasarruf var. Ömrünüz yollarda geçmeyecek” diye konuştu.

YOLUN HAZİN HİKÂYESİ

Yıldırım, Ankara-Niğde arasındaki otoyolun eksik kalan 332 kilometrel­ik bölümünün bitirilmiş olacağını anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yolun hikâyesi çok hazin. 2000-2001 krizinden önce bu yolun yapımı ihale edilmiş, 8-10 firmaya verilmiş, çalışmalar başlamış, teminat mektupları yatmış ama Türkiye krizle yerle bir olunca proje de rafa kalkmış. Tıpkı yarım kalan havaalanla­rı, yollar gibi ama 2002’de bu aziz millet ‘Tek başına, iş başına. Yakın ışıkları Türkiye aydınlansı­n’ dedi ve Türkiye bu kutlu yürüyüşüne o günlerden itibaren başladı.” Başbakan Yıldırım, Ankara-Niğde Otoyolu projesinin maliyetini­n 4 milyar lira olduğunu ve 2019 sonunda tamamlanac­ağını söyledi.

TÖRENE katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Avrasya Tüneli ile ilgili tartışmala­ra değinerek, “1.2 milyar TL tasarrauf sağlandı. Garanti kapsamında ödediğimiz para, 123 milyon lira, onda biri. Bu yıl en kötü ihtimalle önümüzdeki yıl garanti rakamların­a ulaşacağız” dedi

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye