Sabah

Pozitif ayrımcılık cek’le cak’la olmaz!

-

ürkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu içinde 315’inci sırada yer alan 0ey 'iageo Grubu, 2018 yılına yeni &(2 ile girmişti. 2004 yılından beri grupta olan ve son 6 yıl şirketin CEO’su olarak başarılı projelere imza atan Galip Yorgancıoğ­lu emekliliğe ayrılmaya karar vermiş ve geçen yılın ekiminde bu göreve /event Kömür getirilmiş­ti. Türkiye’de üretilen rakının dünyada tanıtılmas­ında büyük çaba sarfeden ve Japonya’dan İspanya’ya kadar geniş bir yelpazede önemli bir ihracata imza atan Yorgancıoğ­lu’nun bu çabaları şimdi Levent Kömür’le devam ediyor.

Öyle ki geçtiğimiz günler bir araya gelme fırsatı bulduğumuz çiçeği burnunda yeni CEO ve şirketin Ortadoğu ve Kuzey Afrika Direktörü /event Kömür, “Biz çiftçiyiz. Kendimize ait toprakları­mız, bağlarımız, bizim için çalışan çiftçileri­miz var. hzümümüzü kendimiz üretiyoruz. Çiftçilik yapıyoruz. Çiftçi sertifikam­ız var ve son beş yıldır yaş meyve ve sebze ihracatınd­a birinci sırada yer alıyoruz. Bu durum 2018’de de devam edecek. Çünkü her yıl büyümeye devam ediyoruz” diyor.

Aynı zamanda ©sanayici’ kimlikleri­ne de vurgu yapıyor Kömür. Ne de olsa Mey’in sahibi olduğu 17 fabrika ve 4 küçük üretim tesisinde üretilen içkiler dünyaya ihraç ediliyor ve 10 milyar litreyi aşan ihracat da şirketi şampiyon yapıyor. Peki bu başarının arkasında kimler var diye şirkete bakınca, öğreniyoru­z ki Mey Diago’nun çalışanlar­ının yüzde 60’ı kadınlarda­n oluşuyor. Kadın dostu bir CEO olduğunu yaptığı konuşmayla hissettire­n Kömür, yönetim kurulunda 10 kişi oldukların­ı ve 4’ünün kadınlarda­n oluştuğunu büyük bir keyifle söylüyor ve ekliyor:

“Pozitif ayrımcılık cek’le cak’la, mış’la muş’la olmaz. Bu şirkette camdan bir tavan yok. Bu kadın yöneticile­r işlerini çok iyi yaptıkları için buradalar ve sayıları her gün artıyor. 25 yıldır iş hayatınday­ım. Hiç korkak bir kadın görmedim. Kadınların cesareti başarıları­nda ayırt edici bir özellik” diyor.

Ben de bu cümleleri bir kadın gazeteci olarak alkışlıyor­um.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye