Sabah

Dumankaya 6 yılda 50 himmet vermiş MİLYON TL

2001 krizini FETÖ’ye sığınarak atlatan Dumankaya İnşaat, 2010-2016 yılları arasında hain örgüte 50 milyon TL’lik himmet vermiş. Şirket, iş yaptığı taşeronlar­ı bile haraca bağlamış ÜLKESİNİ VE VATANDAŞIN­I HİÇE SAYDILAR

-

Dumankaya İnşaat’a yönelik İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın yürüttüğü FETÖ soruşturma­sı tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Önelge tarafından hazırlanan fezleke İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’na gönderildi. Aralarında Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya’nın da olduğu 125 isim fezlekede şüpheli olarak yer aldı. Fezlekede Dumankaya’nın iş yaptığı taşeronlar­dan zorla himmet topladığın­a dikkat çekilirken, 2001’de iflasın eşiğine gelen şirketin FETÖ ile irtibat kurarak olağanüstü bir şekilde büyüdüğüne vurgu yapıldı. Şirketin FETÖ’ye 2010-2016 arasında 50 milyon TL’lik bir himmette bulunduğun­un altı çizildi.

ZORA GİRDİ FETÖ’YE SARILDI

Fezlekede ‘Enes’ kod isimli gizli tanığın ifadesi de yer aldı. İfadesinde, 2001 krizinde Dumankaya ailesinin iflas ettiğini vurgulayan Enes, şu bilgileri verdi: “İnşaatlar yarım kaldı. Bankalar mallarına el koydu. Aile o dönem güçlü olarak gördüğü FETÖ’ye sığındı. Örgüt de onları destekledi. Süleyman Şah Üniversite­si Hayriye Dumankaya yerleşkesi­ni FETÖ’ye müzahir bu üniversite­ye hediye ettiler. Bunun karşılığın­da üniversite­nin tüm inşaat işleri Dumankaya’ya verildi.” Fezlekede FETÖ’nün Dumankaya ailesine bu süreçte lojistik ve finansal destek verdiği, kamu gücünü de kullanarak şirketi düzlüğe çıkardığın­a vurgu yapıldı. Ailenin 2002’den itibaren ticari olarak izah edilemeyec­ek şekilde büyüdüğü 15 yıl FETÖ ile birlikte hareket ederek hain örgüte milyonlarc­a lira himmet aktardığı ifade edildi.

 ??  ?? ozel.istihbarat@sabah.com.tr ÖZEL İSTİHBARAT
ozel.istihbarat@sabah.com.tr ÖZEL İSTİHBARAT
 ??  ??
 ??  ?? Uğur Dumankaya
Uğur Dumankaya
 ??  ?? Halit Dumankaya
Halit Dumankaya
 ??  ?? )(=/(K('( bu kişiler için “Örgütün kucağına tavşan olarak giren bu kişiler zamanla sadece örgütünü düşünen, ailesini, ülkesini, vatandaşın­ı hiçe sayan birer canavara dönüşmüşle­rdir’ ifadeleri yer aldı.
)(=/(K('( bu kişiler için “Örgütün kucağına tavşan olarak giren bu kişiler zamanla sadece örgütünü düşünen, ailesini, ülkesini, vatandaşın­ı hiçe sayan birer canavara dönüşmüşle­rdir’ ifadeleri yer aldı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye