Sabah

Ana Haber değil, magazin!.

-

Tepe yazıda Kanal D Anahaber’den söz ettim.. Bu kanalın haber cilik falan yaptığı yok.. Varsa yoksa reyting.. Bunun için hem görün tü, hem lafla işi magazine döküyorlar.

Bir defa seyirci yi geri zekâlı yerine koyuyorlar.. Bir haber içinde ayni cümle en az üç kere geçiyor. Bir, Ahmet Hakan söylü yor. İki, haber filminde ki iç spiker söylüyor.. Üç, haber filminde konuşan söylüyor..

İki, amaç haber vermek değil, rey ting yapacak görüntü yü tekrar tekrar yayın lamak.. Sayın bakalım, durağa giren otobüs görüntüsü kaç defa yayınlandı?.

Üç.. Kurgu tam magazin.. Biri, bir konu da konuşuyor. İster siya si olsun, ister yoldan çev rilen biri.. Lafı üçe, beşe bölünüyor. Her cümle sonrası, konu neyse onunla ilgili arşiv görün tüsü.. Hem de üzerin de “Arşiv” yazmadan. Mesela Afrin’i konuşu yorsa, beş cümlesi beşe bölünüyor, her arada, bin defa izlediğim, ezber lediğimiz Afrin görüntü leri kolajı.. Bu yüzden

20 saniyelik haber oluyor, beş dakika.. Maksat zaman ve torba dolsun..

Bir de yalan söylüyor lar.. Önce alttan anons.. “Birazdan” diye. Sonra Ahmet Hakan anons ediyor. “Şimdi cephe den en sıcak görüntü ler..” Sonra ekrana geli yor. Sıcak mıcak görüntü değil.. Büyük olasılık la TSK’nın çekip dağıttığı eski görüntüler..

“Kanal D YPG kampında” diye yarım saat anons edersen, seyirci ne bekler?.

Görüntüsü geliyor o durmadan anons edilen haberin. TSK işi bitirmiş. Kampı ele geçirmiş.. Temizlemiş.. Ahmet Hakan anlatıyor “İşte burada kamp yap mışlardı..” Tamam da, bunun anonsu o mu?.

Ahmet Hakan, Ankara kulisi için bu işleri çok iyi yapan(!) muhabi re bağlanıyor. Bağlanma ve soruyu sorma nerdey se saatler sürüyor..

“Adnan Hoca, Diyanet İşleri Başkanı için çok ağır konuş tu. Diyanet’ten ses çıktı mı?.”

Cevap.. “Çıkmadı Ahmet Hakan..”

Yahu konuyu o kızla daha önce konuştun mutlak. Cevabı da bili yorsun. Aslında ben de biliyorum. O zaman bu şov ne?.

Çünkü Ana Haber değil, şov sunuyorsun Ahmetcim!.

Haaa.. İyi yaptığın bir şey var.. Polemik yarat mak, milleti iyice birbiri ne düşürmek ve devam ettirmek..

Adam konuşurken küfür etmiş. Öyle bir kurgu ve laflarla veriyor sun ki, ben dahil herkes, iktidarda birine sövdü sanıyor.

Ertesi gün devam ettirdin. Adam açık açık “Ben Deaş’a sövdüm. Lafımın da arkasınday­ım. Gene söverim” dedi. Vermek zorunda kaldın, ama gene öyle kurgula dın ki, “Bakmayın lafı na.. Aslında kime sövdü, anlarsınız” demeye getir din.

Yahu hem de bu ülke savaştayke­n, tüm haber kanalların­ın işi, birleştirm­ek mi olma lı, yoksa bölmek mi, Ahmet Hakan karde şim?.

KüçüK TEMEL©E (ADIME 0INESI

BIR DAHA AğZıNA “O PIS KELIMEYI

LIRA VER, SANA 10 ALMAMAYA SöZ VEREYIM” DEDI. SEVINçLE BAğıRDı.. KüçüK TEMEL

DAHA BILIYORUM, “BIR KELIME

100 LIRA AMA O EN AZıNDAN EDER..”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye