Sabah

CANLARINA OKUYACAĞIZ

- Muharrem MANĞ /

Başbakan

Yıldırım, Afrin Harekâtı ile ilgili “Afrin’den 12 günde 82 roket attılar. Elimizi kolumuzu bağlayıp bu alçakların roket atmasını mı bekleyeceğ­iz? Beklemedik, tepelerine bindik, her şeylerini başlarına yıktık. Hepsinin canına okuyacağız” dedi

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara-Niğde arasını 4 saatten 2 saate indirecek otoyolun temel atma törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan Başbakan Yıldırım, Fırat Kalkanı Operasyonu ve devam eden Zeytin Dalı Harekatı hakkında açıklamala­rda bulundu. Yıldırım özetle şunları söyledi:

12 GÜNDE 82 ROKET ATTILAR

■ İçerde ve dışarıda milletimiz­in huzuru, ülkemizin aydınlık yarınları için terörle amansız bir mücadele yapıyoruz. Terör örgütlerin­i bölgeden çıkarmak ve def etmek için daha önce Fırat Kalkanı Operasyonu’nu yaptık. Ve şimdi orada huzur var, güvenlik var ve 130 bin Suriyeli oraya döndü yerleşti. 160 bin çocuk eğitime başladı, zulüm göç sona erdi.

■ Aynı şekilde Afrin’de de PKK/ KCK/PYD-YPG, DEAŞ bilumum terör örgütlerin­i yok etmek, sığınaklar­ını, barınaklar­ını başlarına yıkmak için kahraman askerlerim­iz iş başında. Allah onların yardımcısı olsun. Afrin’e biz niye gittik? Bugün itibarıyla bu hareketin, operasyonu­n ne kadar haklı, gerekli olduğunu bütün dünya bilsin istiyorum. Şu ana kadar bu alçaklar Afrin’den Reyhanlı’ya, Hatay’a, Kilis’e tam 82 tane, 12 günde roket attılar. Bu roketler sebebiyle 5 vatandaşım­ız hayatını kaybetti ve 100’den fazla da yaralanan vatandaşım­ız var. Yıkılan binalar, camiler ayrıca buna dahil değil.

■ Peki bu durumda biz ne yapacağız? Elimizi kolumuzu bağlayıp bu alçakların masum insanlara roket, bomba göndermesi­ni mi bekleyeceğ­iz? Beklemedik, tepelerine bindik. DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Antalya’nın Manavgat ilçesinde katıldığı Ticaret Fuarı’nda konuştu. Çavuşoğlu “Türkiye büyüyecek, önümüze çıkan engelleri bir bir aşacağız, zincirleri kıracağız. Engelleri yok edeceğiz. Bize yönelik tehditleri nerede olursa olsun bertaraf edeceğiz. Kim olursa olsun, arkasında kim olursa olsun bize yönelik bir tehdit oluştuğu zaman onu yok ederiz. Dün Süryaniler Kongresi Başkanı’nın açıklaması­nı gördünüz. Oradaki tüm Hıristiyan çocukların­ı alıyorlar, zorla Türk ordusunun karşısına, ÖSO’nun karşısına dikiyorlar. Adeta canlı kalkan. Bunlar çocuk” dedi. Çavuşoğlu, Fransa Cumhurbaşk­anı Macron’u eleştirere­k, “Bazıları ‘Bu, işgale dönmesin’ diyor. Hiç merak etmesinler biz Fransa değiliz” diye konuştu. SABAH Tünellerin­i, mevzilerin­i, her şeylerini başlarına yıktık, hepsinin de canına okuyacağız, tertemiz edeceğiz. Sadece ülkemizin, vatandaşım­ızın can ve mal emniyetini sağlamış olmayacağı­z, aynı zamanda Afrin’de yaşayan yarım milyonu bulan Arap, Kürt, Türkmen kardeşleri­mizi de bu beladan kurtaracağ­ız.

■ Bunlara zulüm yapıyorlar, çocukların­ı küçük yaşta alıp terörist yapıyorlar. Mallarını, mülklerini ellerinden alıyorlar. Kadınların­a işkence yapıyorlar, taciz ediyorlar insanlıkta­n nasibini almamış bir güruh. Hem yurt içinde hem yurt dışında bunları yok edinceye kadar durmak yok mücadeleye devam. Amacımız milletin huzurunu, güvenliğin­i sağlamak. ANKARA

CUMHURBAŞK­ANLIĞI Sözcüsü İbrahim Kalın, CNN.com sitesine bir makale yazdı. Sitede yayımlanan makalede şu ifadeler yer aldı: “Birleşmiş Milletler’e göre bugün, Afrin’deki sivillerin Afrin’i terk etmesine izin verilmiyor. Ayrıca bölgeden alınan haberlere göre YPG militanlar­ı, yerel Hıristiyan toplumunun üyelerini kaçırarak zorla silah altına alıyor. Amerikalı bürokratla­r tarafından güvenilir bir müttefik olduğu söylenen YPG’nin, Türkiye’nin meşru adımlarına karşı sivilleri canlı kalkan olarak kullanması, Beyaz Saray’da alarm zilleri çaldırmalı. Suriye’deki PKK tehdidini göremeyenl­er tarihi bir hata yapıyor.” ANKARA

 ??  ?? Başbakan Binali Yıldırım TÜRKSAT Camisi’nde cuma namazını kıldıktan sonra vatandaşla­rla sohbet edip çocuklarla yakından ilgilendi.
Başbakan Binali Yıldırım TÜRKSAT Camisi’nde cuma namazını kıldıktan sonra vatandaşla­rla sohbet edip çocuklarla yakından ilgilendi.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye