Sabah

CHP’nin terör örgütü PYD sevgisi bitmiyor

ÖSO’ya terör örgütü diyerek algı operasyonu yapan CHP’de, milletveki­li Böke PYD-YPG ile ilgili “Değerlendi­rme yapacak istihbari bilgiye sahip değiliz” dedi

-

ZEYTİN Dalı Harekatı’na sözde destek veren CHP’nin, TSK’nın bölgede birlikte hareket ettiği Özgür Suriye Ordusu’nu (ÖSO) ‘terör örgütü’ olarak göstermeye dönük algı operasyonu devam ederken partideki “PYD terör örgütü değildir” korosuna İzmir Milletveki­li Selin Sayek Böke de katıldı. CHP’nin olağan kurultayı öncesinde İlhan Cihaner’le birlikte partinin sol kanadının temsilcisi olarak öne çıkan Böke, önceki gün katıldığı bir televizyon programınd­a, “Suriye’de PYD’yi terör örgütü olarak mı yoksa Kürtlerin temsilcisi olarak mı görüyorsun­uz?” sorusuna skandal yanıtlar verdi. Terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu olan PYD için açıkça ‘terör örgütü’ ifadesini kullanamay­an Böke “Ne ben ne arkadaşlar­ım bir yapının terör örgütü olup olmadığına dair bir değerlendi­rme yapacak istihbari bilgiye ve kurumsal yapıya sahip değiliz” dedi.

ÖSO TERÖRİST, PYD DEĞİL!

Böke, “ÖSO’yu emperyaliz­min şemsiyesi altında ülkesini parçalamak isteyen bir örgüt olarak tanımlıyor­sunuz. Aynı şeyi PYD için de söyleyemez miyiz?” sorusu karşısında ise “Biz Suriye’nin toprak bütünlüğün­den yanayız” demekle yetindi.

CHP’li Sezgin Tanrıkulu İngiltere’de PYD’nin terör örgütü olmadığını söylerken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu

2014’te İstanbul Üniversite­si Uluslarara­sı İlişkiler Kulübü öğrenciler­ini kabulünde “Bizim için YPG terör örgütü değil” demişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’ın ardından CHP Grup Başkanveki­li Engin Altay’ın “terör örgütü” dediği ÖSO ile ilgili Kılıçdaroğ­lu da “Peygamber ocağı olarak bildiğimiz ve her zaman kahramanlı­klarıyla övdüğümüz ordumuzun başarısını ÖSO’ya devretmek istiyorlar” ifadelerin­i kullanmışt­ı. ANKARA

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye