Sabah

SEFERBERLİ­K RUHU Bangladeş’ten Malezya’ya, Edirne’den Kars’a milyonları­n desteği Zeytin Dalı Harekâtı’nı sürdüren Mehmetçik ile... Dün “Edi Bese Hareketi” ile toplanan Kürt gençler bildiriyle TSK’ya destek verdi

-

■ ■ ■

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı sürerken vatandaşla­rın Mehmetçiğe desteği de sürüyor. ■ ANKARA: Bangladeş’in Ankara Büyükelçis­i M. Allama Siddiki, “Dünya Türkiye’nin bu durumdaki konumuna destek vermeli. Terör problemi sadece Türkiye sınırların­ı rahatsız etmekle kalmaz, diğer coğrafyala­rı da etkiler” dedi.

■ Kürt kökenli gençlerin oluşturduğ­u “Edi Bese Hareketi” bildiri yayımlayıp, “Bir elin parmakları gibi farklı olsak da teröre, zulme ve emperyaliz­me karşı kenetlenip, bir yumruk olabildik ve terörün boyun eğdirdikle­rinden olmadık, olmayacağı­z. Terörün ve teröristin insanlığa karşı işlediği her suçta millet olarak karşısında durmaya devam edeceğiz” dedi.

■ Hak-İş Konfederas­yonu’na bağlı Türkiye Enerji İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mahmut Altınsoy, 6 bin 686 üyeleri ile birlikte Afrin’e gitmeye hazır oldukların­ı söyledi. Altınsoy, “Bir çocuk babasız büyür ama anasız büyüyemez. Bizim tek bir anamız var. O da vatanımız. Vatan anadır, gerisi teferruatt­ır” dedi.

■ ADIYAMAN: 80 yaşındaki Hamdi Öztürk adlı vatandaş Askerlik Şubesi Başkanı Albay Davut Kulalar’ı ziyaret edip, Afrin’de teröristle­re karşı yürütülen operasyona katılmak istediğini söyledi. Hamdi dede, “Vatani görevimi İstanbul’da yaptım. Gün birlik ve beraberlik zamanıdır. Ben askerde topçu taburunda uçaksavarc­ıydım. Çok iyi nişancı olduğum için de komutanlar­ımın gözdesiydi­m. Attığımı hala vurabiliri­m. O nedenle gönüllü olarak Afrin’e gitmek istiyorum” dedi.

■ GİRESUN: Şebinkarah­isar ilçesinde köylüler, Mehmetçiğe destek yürüyüşü düzenledi. Görele Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Mehmetçiğe bir ton iç fındık gönderilme­si için kampanya başlattı.

■ MUĞLA: Muğla’nın Ula ilçesindek­i Avcılar ve Atıcılığı Sevenler Derneği üyeleri kan bağışı kampanyası düzenledi.

■ ANTALYA: Akdeniz Ahıskalı Türkler Birliği Derneği tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyası kapsamında 120 ünite kan toplandı.

■ SİİRT:

Hak-İş’e bağlı Öz-İş

Sendikası

Türkçe, Kürtçe ve Arapça mevlit okutup şehitleri andı. ■

 ??  ?? merkezinde rehabilita­syon
Özel bir çocuklar gören otizmli eğitim çikolatala­rı yaptıkları
TSK satıp gelirini Vakfı’na bağışladı. Özel bir anakolunda eğitim gören öğrenciler Afrin’de TSK’nın kontrolü sağladığı köylerdeki çocuklar için oyuncak gönderdi....
merkezinde rehabilita­syon Özel bir çocuklar gören otizmli eğitim çikolatala­rı yaptıkları TSK satıp gelirini Vakfı’na bağışladı. Özel bir anakolunda eğitim gören öğrenciler Afrin’de TSK’nın kontrolü sağladığı köylerdeki çocuklar için oyuncak gönderdi....
 ??  ?? çalışanlar­ı Müdürlüğü Orman Bölge bulundu. için kan bağışında Mehmetçik
çalışanlar­ı Müdürlüğü Orman Bölge bulundu. için kan bağışında Mehmetçik
 ??  ?? zeytin fidesi cemaatine sonrası cami
Cuma namazı mevlit okutuldu. çok camide dağıtıldı. Pek
zeytin fidesi cemaatine sonrası cami Cuma namazı mevlit okutuldu. çok camide dağıtıldı. Pek
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye