Sabah

Rusya’nın Ankara Büyükelçis­i Yerhov, “Soçi zirvesi, Türkiye, İran ve Rusya’nın Suriye’deki barışa yönelik çaba ve iradesinin zaferidir” dedi

- $1.$5$

Rusya’nın Ankara Büyükelçis­i Aleksey Yerhov, Suriye’deki savaşa çözüm bulmak için Rusya’nın Soçi kentindeki zirveye THKP-C Acilciler terör örgütü lideri Mihraç Ural’ın katılmasın­a dair Rusya’da da soruşturma başlatıldı­ğını belirterek, “Bu olay, Suriye çözüm sürecinde Türkiye ile ortak attığımız adımları zedelemeye­cektir” dedi. Başta Soçi zirvesi olmak üzere Türkiye-Rusya ilişkileri hakkında aHaber’e açıklamala­rda bulunan Yerhov özetle şu ifadeleri kullandı: “Tarih her şeyi gösterecek ama şimdiden söyleyebil­iriz ki bu (Soçi Zirvesi) bir zaferdir. Mantığın ve iyi niyetin iradenin zaferi, herkesin Suriye’deki barışa yönelik çabasının zaferidir ve özellikle Astana sürecinin garantörle­ri olan Türkiye, Rusya ve İran’ın zaferidir. Özellikle zafer kelimesini kullanma sebebim, Soçi’nin birlikte yaşadığımı­z ilk tecrübe olmasıdır. Suriye istikameti­nden hiç kimse ama hiç kimse bu kadar yüksek katılımlı ve anlamlı bir etkinlik üstlenmemi­ştir.”

CENEVRE’DE SÜRECEK

Büyükelçi sözlerine şöyle devam etti: “Kongrede somut üç belge kabul edilmiştir. Bu belge Suriye’deki barış sürecinin temellerin­i çiziyor. İkinci belge, BM’ye yönelik çağrı belgesi. Üçüncüsüys­e ortak bir kararla anayasa komisyonun­a üye olacak adaylar üzerinde mutabakat sağlanması­dır.

Görünen şudur ki Soçi’de başlanan girişimler Cenevre’de devam edecektir. Kongre’deki rejim bayrakları hakkında üzüntüyle söylemek isterim olan oldu. Logo için dersimizi çalışacağı­z.”

 ??  ?? AlHNVH\ YHUKRY
AlHNVH\ YHUKRY

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye