Sabah

ABD’yi konuşmak ama nasıl?

- (dLWör: Yasin ESKİKÖY - Tasarım: Tamer ARSLAN

Kaçış yok! ABD’yi daha çok konuşacağı­z. Mecburuz. Ama nasıl?

Tv yorumcular­ında yaygın bir kanaat var. Neymiş? $B' ne yaptığını bilmiyormu­ş; :ashington’da her kafadan bir ses çıkıyormuş; Beyaz 6aray ve 3entagon kontrolü elinden kaçırmışmı­ş...

Net söyleyeyim: Bu bakış açısına kendimizi fazla kaptırırsa­k...

Yani bir hastalığın semptomlar­ını andıran bu “belirti”lere odaklanıp altta tıkır tıkır işleyen mekanizmal­arı gözden kaçırırsak çok vahim bir hataya düşeriz.

Derdimi güncel bir örnekle açayım...

PYD/YPG’ye verilen silahlar konusunda son bir buçuk ayda ABD yönetimind­eki her departmand­an ayrı ses çıktı. Bu doğru!

Pentagon ile Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığ­ı arasında bile farklı yaklaşımla­r ortaya çıktı. Ya da bize öyle yansıtıldı! 6onuçta ne oldu?

Şu son bir iki gün içinde bile 7,5’lar dolusu silah ,rak’tan .uzey 6uriye’ye aktarıldı. Hepsini geçtim... 91’de çizilmiş Kuzey Irak ve Suriye stratejisi­nin kararlılık­la sürdürüldü­ğünü artık anlamazdan gelme hakkımız olabilir mi? Dahası...

1988’de İsrail tarafından ortaya konan Odet Yinon planına göz attığımda, orada tarif edilen gelecek haritaları­ndan bugün bir milim bile geri adım atılmadığı­nı; hedeflerin hep aynı kaldığını görüyorum.

O halde...

Bizi asıl ilgilendir­mesi gereken $B'’nin vitrini değil, beynidir. Bizimle savaşan o! Orada temelden bir değişim gerçekleşi­nceye kadar, işimiz var!

 ??  ?? Haşmet BABAOĞLU
Haşmet BABAOĞLU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye