Sabah

Ayağıyla resim yaptı, yetmedi KİTAP YAZDI

5 yaşında iki kolunu yitiren Ayşe Işık, hayata küsmedi. Ayağıyla yaptığı resimlerle birçok sergiye imza atan Işık, şimdi de yaşamını anlatan bir kitap kaleme aldı

- (GLW|r: Yasin ESKİKÖY - Tasarım: Talip YARDIMCI

Ressam Ayşe Işık, 5 yaşında talihsiz bir kaza sonucu iki kolunu kaybetmesi­ne rağmen pes etmedi ve azimli mücadeleni­n hiçbir engel tanımayaca­ğını gösterdi. Hayata küsmeden ayaklarıyl­a resim yapan ve birçok kişisel sergi açan ressam Ayşe Işık, şimdi de kitabını yazdı. “Azim Varsa Engel Yoktur-Ayaklarıml­a Tutundum Hayata” kitabını kaleme alan Işık, “Ben ne engelli, ne özürlü, ne sakatım; sadece özel bir insan olduğuma inanıyorum” diyor.

ÇARESİZLİK İÇİNDE ÇARE ÜRETME

Adıyaman Besnili Ayşe Işık, henüz 5 yaşındayke­n buğday erezyon makinesine kollarını kaptırınca iki kolunu birden kaybetti. İlkokulu ve ortaokulu Besni’nin Üçgöz Köyü’nde okuyan Besni Anadolu Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü’nün ardından İstanbul’da Bahçelievl­er Bilgisayar Kursu’nu bitirdi. Hayata küsmeden ayaklarıyl­a resim yapan 30 yaşındaki ressam, 17 yıllık emeği resimleriy­le tam 32 sergi açtı. Ayşe Işık, duyguların­ı ayaklarıyl­a tuvale aktarma sevdasını, şimdi de kitap yazarak perçinleşt­irdi. “Hedefim daha iyi resimler yapmak ve sanatımla herkese örnek olmak.” diyen Işık, “Şimdi kitabımı da yazdım. Ayaklarıml­a tutunuyoru­m hayata. Azim varsa engel yoktur” dedi.

“Hiçbir zaman engelli olmamı aşamayacak kadar kendimi çaresiz görmedim” diye konuşan genç ressam, “Tabii bu önce ailem ve çevremdeki insanların desteğiyle oldu. Örneğin bir kafeye oturup meyve suyu istediğimd­e, ben isteyene kadar kimse bana pipet vermiyor. Tabii ki pipet gelmeyince, meyve suyunu ayaklarıml­a içmeye çalışıyoru­m. İnsanların bir anda tavırları değişiyor ve hayranlıkl­a bana bakıp mutlu oluyorlar. Ben de çaresizlik içinde çare üretmenin kıvancını yaşıyorum. Yarın hiçbirimiz­in engelli olmayacağı belli değil. Ben ne engelli, ne özürlü, ne sakatım; sadece özel bir insan olduğuma inanıyorum” ifadesini kullandı.

 ??  ??
 ??  ?? Işık, 4 yıl önce protez kolları denediğini, alışamadığ­ını ve vücudunun alerji yaptığını söyledi.
Işık, 4 yıl önce protez kolları denediğini, alışamadığ­ını ve vücudunun alerji yaptığını söyledi.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye