Sabah

FAİLİ meçhul döner

CHP Kurultayı’nda 100 kişiyi zehirleyen kumanyalar­ın alındığı firma sır gibi saklanıyor. İddiaların odağında ise Ankara İl Başkanı Adnan Keskin’in şirketi Yıldız Yemek var

-

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Ankara’da yapılan 36. Olağan Kurultayı’nda 100 kişinin zehirlemes­ine neden olan döner skandalını­n meçhul faili aranıyor. Sağlık Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılı­k Bakanlığı inceleme başlattı. Kurultayın yapıldığı salondan alınan numuneler laboratuva­rda incelemeye alındı.

İL BAŞKANI MI ZEHİRLEDİ?

Ankara Spor Salonu’na getirilen döner kumanyalar­ının CHP’nin Ankara İl Başkanı Adnan Keskin’in firması Yıldız Yemek tarafından verildiği iddia edildi. Keskin ise kumanya dağıtımını Ankara’da faaliyet gösteren Reva Yemek isimli firmanın yaptığını öne sürdü. CHP’nin üst kadrosu ise skandalı örtmek için Ankara Spor Salonu’nun dışındaki seyyar satıcıları suçlamaya çalıştı. CHP’nin Ankara İl Başkanı Keskin, genel merkezin bir organizasy­on firmasıyla anlaştığın­ı, onların da yemek şirketleri­nden teklif aldığını anlattı. Keskin, “İl başkanı olduğum için bu işlere girmiyorum. Benim şirketimin sektörü de farklı. Organizasy­on firması satın alma yapmış. Kumanyayı dağıtan firma benim değil. Reva Yemek adında bir firma olduğu söyleniyor” diye konuştu.

FİRMA, REVA YEMEK Mİ?

CHP Kurultayı’nda partililer­i zehirleyen kumanyalar­ın Ankara Sincan’da bulunan Reva Yemek’ten alındığı iddiasını sormak için aradığımız şirket yetkililer­i telefonlar­a yanıt vermedi. Kulislerde, Adnan Keskin’in firması Yıldız Yemek ile Reva Yemek arasında fatura ilişkisi olduğu konuşuluyo­r. İki firmanın zaman zaman birbiri adına fatura kestiği belirtiliy­or.

 ??  ??
 ??  ?? dilek.gungor@sabah.com.tr EKONOMİ
dilek.gungor@sabah.com.tr EKONOMİ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye