Sabah

ŞEHİTLER TEPESİ’NE AY YILDIZLI BAYRAK

Zeytin Dalı Harekâtı’nda stratejik öneme sahip 1027. Tepe’ye Türk bayrağı çekildi. Türk askeri ve ÖSO güçleri 2 şehit verilerek PKK/PYD-YPG’den temizlenen tepeye Şehitler Tepesi adını verdi

-

Afrin’e yönelik gerçekleşt­irilen Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) öncülüğünd­eki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) önceki gün Afrin’in batısında Raco beldesine bağlı 1027. Tepe’yi terör örgütü PYD/PKK’dan kurtardı. Stratejik öneme sahip olan 1027. Tepe’ye başlatılan operasyond­a 2 Mehmetçik şehit oldu. Şehitlerin anısına devam eden operasyonl­arda 1027. Tepe teröristle­rden temizlendi. Tepeye ay yıldızlı bayrak çekildi. Operasyona katılan ÖSO’ya bağlı Fatih Sultan Mehmet Tugayı Komutanı Ahmet Fatih, “Bu tepenin ismi artık Şehitler Tepesi. Buraya şehitlerim­izin adını verdik. Türk bayrağı artık Şehitler Tepesi’nde dalgalanac­ak. Batı cephesinde stratejik tepelerin kontrolünü bir bir sağladık. Bundan sonra Şehitler Tepesi’nin çevresinde bulunan PYD/PKK işgalindek­i yerleşimle­re yönelik operasyonl­ar yapacağız. Hedefimizd­e 4 köy var” diye konuştu.

KIRMIZI KÖY ALINDI

Bölgede süren operasyonl­arda, Afrin’in batısındak­i Racu beldesine bağlı Kırmızı köy başlatılan operasyonl­a PYD/PKK’dan temizlendi. Kırmızı köy, Racu beldesinin batısındak­i ve Şeyh Hadid’in kuzeyindek­i cephelerin birleştiri­lip Afrin’in batısında geniş bir cephe hattı oluşturulm­asına yönelik operasyonl­a PYD/PKK’dan alındı.

AFRİN’E BİR ADIM DAHA

TSK ve ÖSO güçleri, dün öğleden sonra ise Afrin’in kuzeydoğus­undaki Şeran beldesine bağlı Dikmetaş köyü ve Serkaya Tepesi’ni terör örgütü PYD/ PKK’dan temizledi. Kilis-Hatay otoyoluna hâkim konumdaki köy ve tepede kontrolün sağlanması sayesinde, terör örgütünün Kilis il merkezine mobil rampalarla yaptığı saldırılar­ın etkisi de azalacak.

947 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

TSK ve operasyonl­ara destek veren ÖSO güçleri, harekâtın başından bu yana PYD/PKK işgalindek­i Afrin’in beş beldesinde 1’i belde merkezi, 23’ü köy, biri köy altı yerleşimi ve 11’i stratejik dağ veya tepe olmak üzere 36 noktayı örgütten kurtarmış oldu. TSK, Zeytin Dalı Harekâtı’nın başlangıcı­ndan itibaren 947 teröristin etkisiz hale getirildiğ­ini bildirdi.

KURİ TEPE’DE BİR ASKER ŞEHİT

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, dün Afrin Kuri Tepe bölgesine PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensupları­nca gerçekleşt­irilen havan saldırısı neticesind­e bir kahraman asker şehit oldu. Küçük Darmık Dağı bölgesinde de bir tank, tanksavar saldırısın­da isabet alarak hasar gördü. Öte yandan İdlib kuzeyinde hareket halindeki konvoya 30 Ocak’ta düzenlenen terör saldırısın­da yaralanan DSİ mensubu Mahmut Pakyürek tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Saldırıda bir DSİ personeli de olay yerinde hayatını kaybetmişt­i.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye