Sabah

Afrin’e destek giderse vururuz

ZEytIn DAlı HArEkâtı’nA kAtılAn sAvAş uçAklArını­n HAvA sAHAsını sorunsuz kullAnDığı­nı BElIrtEn BAşBAkAn YArDımCısı BozDAğ: AFrIn’E nAklEDIlEC­Ek HEr türlü sIlAH vE müHImmAtı vurACAğız

-

B Qakanlar Kurulu dün Başbakan Binali Yıldırım başkanlığı­nda Çankaya Köşkü’nde toplandı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu’na ilişkin düzenlediğ­i basın toplantısı­nda özetle şunları söyledi: Zeytin Dalı Harekâtı başlamadan önce Rus yetkililer­le pek çok konu konuşuldu ve bir anlaşma çerçevesin­de hava sahasının kullanılma­sı kararı çıktı. O günden bu güne savaş uçaklarımı­z, İHA’larımız, Afrin bölesindek­i hava sahasını etkin şekilde kullanmakt­adır. Halen de devam etmektedir.

(Tankımızı vuran silahın menşei) Elimizde bazı somut veriler var fakat incelemele­r sürüyor. Kesin bilgiye ulaştıktan sonra menşeini açıklayaca­ğız.

(Hollanda ile yaşanan kriz) Hollanda’daki Lahey Büyükelçim­izi Türkiye’ye çağırdık. Hollanda büyükelçis­inin de Türkiye’ye gelmemesin­i istedik. 1 yıldır Hollanda’nın Ankara’da zaten büyükelçis­i yoktur, olmayan büyükelçil­erini resmen geri çektikleri­ni açıklamışl­ardır, bu bizim için yeni değildir, malumun ilamıdır.

Suriye’nin neresinde olursa olsun, Afrin bölgesine nakledilec­ek her türlü silah, mühimmat Türkiye’nin hedefidir. Bunları gördüğümüz yerde vuracağız, imha edeceğiz ya da teslim alacağız.

Kilis’in tamamı için 31 Aralık 2017 öncesindek­i vergi borçları ve sosyal güvenlik prim borçları 31 Aralık 2018’e kadar ertelenmiş­tir. Aynı şekilde Hatay’ın Hassa, Kırıkhan, Kumlu, Reyhanlı, Yayladağı ve Altınözü ilçelerind­e ikamet eden sigortalıl­ar ve işverenler­in de ocak ayı içine denk gelen kurum alacakları­nın 28 Şubat 2018’e kadar ertelenmes­ine ve hem vergi hem de sigorta primlerini­n de 6 ay süreyle tamamının ertelenmes­ine karar verilmişti­r. ANKA5A

QQQQ

 ??  ??
 ??  ?? MaKmut Ö9Ü5
MaKmut Ö9Ü5

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye