Sabah

CHP DAHA DA MARJINALLE­şTI

- 6$%$+

CHP’NiN 36. Olağan Kurultayı’nda seçilen 60 kişilik Parti Meclisi (PM) partinin değişmeyen yüzünü bir kez daha ortaya koydu. PM’de terör yanlıları, adı yolsuzlukl­ara karışmış, dini ve manevi değerlere düşman isimler var.

Törer örgütlerin­i övdüğü halde CHP İstanbul İl Başkanlığı’na seçilen Canan Kaftancıoğ­lu’nu partiye ilk getiren ve PM’ye alan Kılıçdaroğ­lu, PKK’nın Suriye kanadı PYD’ye terör örgütü diyemeyen Selin Sayek Böke, yolsuzlukl­a adı anılan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin milletveki­li eşi Gamze Akkuş İlgezdi, Musul’un eski başkonsolo­su, küfürbaz Öztürk Yılmaz ve ezan ve şehitler için tepki çeken tweetler atan Sera Kadıgil gibi isimlere listesinde yer verdi.

İsmini vermek istemeyen bir milletveki­li, “Biz bu isimleri halka nasıl anlatacağı­z?” dedi. Vekil “İl başkanının terör seviciliği­ni, minare, penis, domuz eti paylaşımla­rını halka nasıl anlatacağı­z? Bu paylaşımla­rdan utandım. Sera Kadıgil’in halkın değerlerin­e alenen küfür etmesi, aşağılamas­ı büyük bir skandal. Herkes haddini bilecek. Hepimiz için kutsal ve asla tartışılma­yacak şehitlik makamıyla dalga geçip, alay etmesinin izah edilebilir bir yanı yok. Utanıyorum” diye konuştu.

Kadıgil, “Kapıda oynayan çocuklarda­n rahatsız olunca kızgın yağ dökem mi üstlerine. Ya da uykumdan uyandıran ezan için camiyi basıp imamı mı keseyim”, “O ezanlar ki şahadetler­i dinin temeli ama benim yurdumun üstünde ebedi inlemesin artık ne olur. Resmen ağzıma ağzıma okunuyor her sabah” ve “Hayatta hiçbir laftan tiksinmedi­m ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’den tiksindiği­m kadar” şeklindeki paylaşımla­rıyla büyük tepki toplamıştı.

 ??  ?? C. KAFTANCIOĞ­LU
C. KAFTANCIOĞ­LU
 ??  ??
 ??  ?? Gamze A. İLGEZDİ
Gamze A. İLGEZDİ
 ??  ?? Sera KADIGİL
Sera KADIGİL

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye