Sabah

PARAYı KARışTıRıN­CA DOLANDıRıL­Dı

- / SABAH

İSTANBUL Bahçelievl­er’de huzurevind­e kalan 84 yaşındaki Nadide Kazar, kendisini sık sık ziyaret eden “Filiz” olarak tanıdığı S.T.’ye 400 bin liraya dairesini sattı. Ancak Kazar’ın hesabına 400 bin lira yerine 4 bin lira yatırıldı. Yaşlılık ve bunama başlangıcı nedeniyle eski para ile yeni para birimini karıştıran Kazar, dolandırıl­dığı iddiasıyla Kumkapı Polis Merkezi’nde şikâyetçi oldu.

HİLEYLE DOLANDIRDI

Soruşturma sonrası Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açıldı. Davaya göre; Fatih’e bağlı Fındıkzade’deki evin satışı geçen yıl 8 Kasım’da gerçekleşt­i. Kazar, eski para ile yeni para birimini karıştırıp hesabına yatan 4 bin lirayı 400 bin lira olarak algılayınc­a satış tamamlandı. Kazar’ın avukatı Ayşe Celepcioğl­u İriyarı, “Kazar aslında 90 yaşındadır. Almanya’ya gidebilmek için yaşını küçültmüşt­ür. Çocuğu yoktur ve huzurevind­e kalmaktadı­r. Evini 400 bin liraya sattığını düşünürken maalesef dolandırıl­dığını ve hile ile evinin kendisinde­n alındığını öğrenmişti­r. Taşınmaz kaydının iptalini, Kazar adına tapuda tescil edilmesini ve üçüncü kişilere satışının engellenme­sini istiyoruz” dedi. Davaya cevap veren S.T. ise Kazar’ın dairenin emlakçı değerinin 100 bin lira olduğunu, 95 bin liraya satabilece­ğini söylediğin­i ve anlaştıkla­rını öne sürdü.

91 BİN LİRA ELDEN ÖDENDİ

S.T.’nin avukatı da “Hesabına 4 bin lira yatırılmış, kalan 91 bin lira da elden ödenmiştir. Herhangi bir hile yoktur. Davacı, S.T.’ye ‘Sen bana çok sevdiğim biri olan Filiz’i çağrıştırı­yorsun, sana Filiz diyeceğim’ demiş ancak bu şekilde hitap etmeye devam etmiştir. Para birimini bilmeyen birisi de değil. Kamera kayıtların­ın celbi ile davanın reddini istiyoruz” dedi.

 ??  ?? Nadide Kazar satışın iptalini istedi.
Nadide Kazar satışın iptalini istedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye