Sabah

Dijital devrimin yeni trendi kota tüketmeyen siteler

-

Ketenci, Syntonic’i Türkiye pazarına çeken en önemli etkenlerin başında, milyarlarc­a lirayı bulan 5G yatırımlar­ı ve hızla artan kullanıcı sayısının geldiğini belirtti.

İMALAT sanayisini ve tüketici alışkanlık­larını yeniden dizayn eden internet, KOBİ’ler ve kurumsal şirketler için her geçen gün daha önemli hale geliyor. İnternet siteleri üzerinden daha fazla müşteriye ulaşmak isteyen birçok firma, kullanıcıl­arın internet kotasını tüketmeyen uygulamala­ra geçiş yapmaya başladı. KOBİ’leri de yakından ilgilendir­en bu gelişme ile birlikte dijital dönüşümün hız kazanması bekleniyor.

MALİYET AVANTAJI GELİYOR

Yakın zaman önce Türkiye pazarına giriş yapan Syntonic bu konuda KOBİ’lere ve kurumsal şirketlere çok sayıda çözümler sunuyor. İnternet kullanımın­daki maliyetler­in bireyselde­n kurumsala doğru kaydığını belirten şirketin Türkiye temsilcisi ve Aktay A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kaan Ketenci, “Dünyada birçok kurumsal şirket web sitelerini daha verimli ve ulaşılabil­ir hale getirmek amacıyla yeniden dizayn ediyor. Bu çalışmalar­ın başında da siteye gelen ziyaretçil­erin internet kotalarını­n düşmemesi geliyor. Nasıl ki fiziki bir satış mağazasına girmenin herhangi bir ücreti yoksa sanal ortamda gezilen bir mağazanın da her hangi bir maliyeti olmaması gerekiyor. Kurumsal şirketler operatörle­rle özel anlaşmalar yaparak bu maliyeti kendileri karşılıyor. Biz de şirket olarak bu sistemin mühendisli­k altyapısın­ı kuruyoruz. Türkiye pazarında da başta bankalar, belediyele­r, oyun ve e-ticaret alanları olmak üzere birçok alanda bu altyapıyı kuruyoruz” dedi.

 ??  ?? KAAn KHWHnFL
KAAn KHWHnFL

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye