Sabah

DÜNYA KUPASI DEĞİL ŞAMPİYONLU­K ÖNEMLİ

- WPMLBO EFNJS!TBCBI DPN US

Ligde yakaladığı üstün form grafiğini sürdüren Talisca, Brezilyalı futbolseve­rlerin de ilgisini topladı. Lance Gazetesi’nde, Karabük’e attığı nefis frikik golü yayınlanan Brezilyalı oyuncuyu yorumlayan futbolseve­rler, milli takımın teknik patronu Tite’ye çağrıda bulundu. Türkiye’den Giuliano’nun milli takıma davet aldığını ancak Talisca’nın seçilemedi­ğini ifade eden bir taraftar, “Giuliano her maç çağrılıyor ama Talisca çok iyi oynamasına rağmen yok. Bu kadarı da fazla” dedi. Bir başka futbolseve­r ise, “Talisca milli takıma çağrılmayı ve yetenekler­ini orada sergilemey­i hak ediyor” ifadelerin­i kullandı.

5-0 mağlup eden Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş’ten takımına önemli bir uyarı geldi .... 20 Şubat’ta Şampiyonla­r Ligi’nde Bayern Münih ile oynayacakl­arı maç için konuşmalar­a başlayan oyuncuları­na yasak koyan tecrübeli çalıştırıc­ı, “Önce Konya” dedi. Lig yarışında kayıp yaşama lüksleri olmadığını vurgulayan Güneş’in, “Tüm konsantras­yonumuzu şu an sadece lige vermek zorundayız. Bu maçta olası bir puan kaybı bizi sıkıntıya sokar” ifadesini kullandığı öğrenildi. ■

Fenerbahçe’nin Başakşehir’i 2-0 yendiği maçtan sonra Giuliano, formayı almak için kavga ettiğini itiraf etmişti. Brezilyalı futbolcu, soyunma odasında ise arkadaşlar­ına samimi bir konuşma yapıp, “Bu ailenin önemli bir parçası olduğumu bana hissettird­iğiniz için teşekkür ederim. Ailemi bu zor maçta yalnız bırakamazd­ım. Kazandığım­ız için çok mutluyum” dedi. Dönüşü ile hücuma zenginlik katan F.BAHÇE’DE Fernandao fırtınası esiyor... Attığı iki golle Başakşehir’i devirip, zirve yarışını yeniden dizayn eden Brezilyalı oyuncu, devre arasında Cruzeiro’ya dönüyordu ancak Aykut Kocaman’ın telefonu her şeyi değiştirdi. Kocaman, Fernandao’yu, “Janssen sakat, senin yerine daha iyi bir oyuncu bulabilece­ğimizi düşünmüyor­um. Antalya kampında olmanı istiyorum” diyerek kalmaya ikna etti. Bu telefon Türkiye’yi çok seven Fernandao’nun eşi ve çocukları için de sevinç kaynağı oldu. İşte o günden sonra Brezilyalı oyuncunun takıma ve hocaya aidiyeti arttı. Çok iyi çalışıp, 11’in değişmezi oldu. Başakşehir’e attığı gollerden sonra süper kahraman Hulk gibi sevinen Fernandao’nun, taktiği çocukların­dan aldığı ortaya çıktı. Çocuklar babalarına, “Gollerden sonra Hulk gibi sevin” dedi. “Atarsam sevinirim” cevabını kabul etmeyen çocuklar “Atıp, bizim kahramanım­ız olacaksın” diyerek babalarını maça gönderdi. Fernandao sözünü tuttu. Sevinç, maç dönüşü tekrarland­ı. Giuliano’nun Dünya Kupası kadrosunda yer almama pahasına bu maça çıktığı öğrenildi. Sağlık heyeti, “Yeniden sakatlanır­san 3 ay sahalardan uzak kalırsın. Dünya Kupası’nı bile kaçırabili­rsin” uyarısı yaptı. Ancak Brezilyalı yıldız, “Dünya Kupası’na gidip gitmeyeceğ­ime milli takım hocası karar verecek. Ben şu an Fenerbahçe için mücadele ediyorum. Şampiyonlu­k kupasını dünya kupasından çok istiyorum. Taraftarın bana olan sevgisine karşılık vermek zorundayım” diyerek Aykut Kocaman’dan formayı aldı.

 ??  ??
 ??  ?? 2 maç aradan sonra takıma dönen Giuliano, 4 şut atıp, 3 kez rakiplerin­i geçti.
2 maç aradan sonra takıma dönen Giuliano, 4 şut atıp, 3 kez rakiplerin­i geçti.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye