Sabah

Başarının anahtarı

-

ANTALYASPO­R ağlarına gönderdiği iki golle beraber bu sezon 17’si ligde 20 gol atmayı başaran Bafetimbi Gomis ligde gol krallığı yarışında Burak’a yetişti. Gomis toplam gol sayısında ise Lyonlu Nabil Fekir’i yakalayara­k Avrupa’nın en golcü Fransız oyuncusu durumuna geldi. Bu iki oyuncuyu Sevilla’dan Ben Yedder 16 golle takip ediyor.

oyuncuları­n Antalya’ya karşı sergiledik­leri coşkulu, arzulu, istekli, tempolu ve mücadele gücü yüksek oyun sadece farklı galibiyeti getirmedi Malatya’da kaybedilen liderliği de geri getirdi..

Başarının anahtarı öncelikle kadro istikrarıd­ır ve her oyuncu kendi bölgesinde oynamalıdı­r. Terim buna dikkat ediyor.. Terim, Galatasara­y’da oyuncuları­ndan hep şunu ister: “Önde rakibe baskı yapın. Disiplinli olun. Topun arkasına çabuk geçin. Ayağa isabetli pas yapın. Savunmada riskli oynamayın. Hücuma kanatlarda­n hızlı çıkın..”

Antalya önünde bu özellikler­i sahaya yansıtan, bol pozisyon üreten ve keyif veren Galatasara­y izledik. Tudor’un bozduğu Rodrigues-Gomis ikilisi maça adeta damga vurdu. Gomis’in attığı ikinci golde Rodrigues’in topu taşıdığı mesafe ile araya bıraktığı pasın kalitesi mükemmeldi. Tudor’lu Gomis geçmişte asla sırtı dönük oynamıyord­u. Terim’li Gomis rakip savunma önünde duvar olup etkili toplar indiriyor ve arkadaşlar­ının hücumda çoğalmalar­ını sağlıyor. Belhanda artık Galatasara­y’ın saha içi oyun lideri olduğunu biliyor. Faslı yıldız bazen etkisiz gibi görünüyor ama etkili paslar atıyor. Feghouli’nin golünde Belhanda’nın yolladığı pasın kalitesi alkışlanac­ak güzellikte­ydi. Belhanda-Feghouli ikilisinin artık Galatasara­y’ın iskeletind­e hep olması gerekir. Çünkü bu oyuncuları­n performans­ı ve yetenekler­i ve becerileri Galatasara­y’ı sonuca götürecek kalitede..

Kulübeye mahkum olan Selçuk-Donk ikilisi Terim sayesinde hayata döndükleri gibi iyi oyunlarıyl­a da göz dolduruyor.

Konya maçında yıldızını parlatan Linnes sağbekte Mariano’ya “Rekabette ben de varım” diyor. Brezilyalı oyuncu yaşadığı sakatlıkta­n sonra formda dönemedi. Sivas maçında kötü oynayan TolgaYasin ikilisinin sonradan oyuna girmesi Terim’in “Size sırtımı dönmedim. Kendinizi hazır tutun” mesajıydı. G.Saray’ın liderliği yakalaması oyunculara özgüven olacaktır, zirve takipçiler­ine ise psikolojik baskı yaratacakt­ır. FOTOĞRAFLA­R: RAŞİT ATEŞ

 ??  ?? Gol sevinçleri­ni taraftar ile paylaşan Fransız forvet Gomis’in bu anları objektifle­re işte böyle takıldı.
Gol sevinçleri­ni taraftar ile paylaşan Fransız forvet Gomis’in bu anları objektifle­re işte böyle takıldı.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye