Sabah

$%' deYi 6tryker Kayseri’ye üs kurdu

-

SABAH’IN

‘İller Buluşması’ programı kapsamında yazarlar, Kayseri Serbest Bölgesi’nde faaliyet gösteren eski adıyla Muka Metal, yeni adıyla ise Stryker firmasını ziyaret etti. Hastane yatak ve karyolalar­ı üretiminde dünyanın ilk 10 şirketi arasında yer alan firmadan 60 ülkeye ihracat yapılıyor.

500 BİN ÇALIŞAN

Kayseri’de 52 yıl önce kurulan ve ilk zamanlar mobilya ve ofis malzemeler­i üreten Muka Metal A.Ş, daha sonra hastane yoğun bakım yatakları, sedye, hasta taşıma sandalyesi, kan alma koltuğu, etejer, yemek masası ve diğer hastane mobilyalar­ı üretimine başladı. Kayseri Serbest Bölgesi’nde 30 bin metrekare alan üzerine kurulu tesiste üretim kapasitesi yıllık 40 bin adete ulaştı. Şirket daha sonra dünyada 500 bin çalışanı bulunan Amerikan medikal firması Stryker’ın ilgisini çekti.

İki yıl süren görüşmeler sonrası dünya devi Stryker Muka Metal’i bünyesine kattı. Stryker Kayseri’nin Arge Müdürü Serkan Kantarcı, Sabah yazarların­a yaptığı sunumda, hastane yatak ve karyolalar­ı ile yoğun bakım yatakların­ın diğer ürünlere göre kilogram başına daha yüksek rakamlarla ihraç edildiğini söyledi.

CİRO 26 MİLYON $

Diğer sanayi ürünlerini­n ihracat kilogramın­ın 1 buçuk dolar olduğunu belirten Kantarcı, “Bizim ürettiğimi­z yatak ve karyolalar­ın kilogramı 30 doları buluyor. Şuanda 26 milyon dolarlık bir ciromuz var. Şirketin Stryker’a satılmasıy­la ihracat yaptığımız ülke sayısı 100’e ulaştı” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye