Sabah

DERE TAŞTI, TEKNE BATTI

- Murat SAVAŞ Beyza KABASAKAL 6$%$+

ŞİDDETLİ fırtına ve sağanak yağmur, Marmara Bölgesi’nde dün etkili oldu. Yağış nedeniyle Kırklareli’nde bir yolcu minibüsü taşan dereye kapıldı. İstanbul’da şiddetli fırtına, dolu getirdi. Beykoz’da şiddetli fırtına nedeniyle bir tekne battı. Meteoroloj­i Genel Müdürlüğü verilerine göre; sağanak yağış bugünden itibaren tüm yurdu etkisine alacak. Yurdun büyük bölümünde gök gürültülü sağanak yağış görülecek. Sıcaklıkla­r ortalama 6 ila 15 derece arasında hissedilec­ek. İşte manzara:

DOLU YAĞDI SEFERLER İPTAL...

Marmara Denizi’ndeki fırtına nedeniyle İDO ve BUDO’nun bazı seferleri ile Üsküdar-Eminönü vapur seferleri karşılıklı olarak iptal edildi. Beyoğlu, Beykoz, Kadıköy, Bağcılar, Çekmeköy, Fatih, Ümraniye, Şişli’nin de aralarında olduğu bazı bölgelerde yağmur etkili oldu. Bazı yerlerde dolu yağışı görüldü. Yağış nedeniyle bazı bölgelerde su birikintil­eri oluştu. Araçlar yolda ilerlemekt­e güçlük çekti. Sağanak yağış nedeniyle Beykoz’da tekne battı.

TAŞAN DEREYE KAPILDILAR...

Kırklareli’nde eriyen kar ve sağanak yağış, derelerdek­i su seviyesini yükseltti. Vize ilçesinde dün sabaha karşı artan yağış nedeniyle Buzağı Deresi taştı. Düzova köyünden yola çıkan Yasettin Koyuncu’nun sürdüğü minibüs, taşan dereyi geçmeye çalışırken suya kapıldı. Bir süre sürüklendi­kten sonra duran minibüstek­i yolcular mahsur kaldı. Bölgeye belediye ekipleriyl­e iş makineleri sevk edildi. Minibüstek­i 4 yolcu ile şoför, iş makineleri­nin yardımıyla kurtarıldı. Bursa’da şiddetli lodos ulaşımı aksattı.

 ??  ?? Osman Sınav Murat Yıldırım
Osman Sınav Murat Yıldırım
 ??  ?? Kırklareli’nde minibüste mahsur kalan vatandaşla­r, iş makineleri­yle kurtarıldı.
Kırklareli’nde minibüste mahsur kalan vatandaşla­r, iş makineleri­yle kurtarıldı.
 ??  ?? İstanbul Bahçelievl­er’de öğle saatlerind­e etkili olan lodos, bir binanın çatısını uçurdu. Çatıdan kopan parçalar çevredeki araçlarda hasara neden oldu.
İstanbul Bahçelievl­er’de öğle saatlerind­e etkili olan lodos, bir binanın çatısını uçurdu. Çatıdan kopan parçalar çevredeki araçlarda hasara neden oldu.
 ??  ?? İskender Pala
İskender Pala
 ??  ?? +ülya Koçyiğit
+ülya Koçyiğit

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye