Sabah

Dünyaya teknoloji İHRAÇ EDİYOR

Vodafone da kullansın isteriz

- Nigar TEKİN DÜNYADA

pek çok operatörde kullanılan ürünlerini Turkcell’in de kullanması­ndan memnun oldukların­ı belirten Selim Sarper, ürünün Vodafone tarafından kullanılıp kullanılma­dığıyla ilgili soruyu “Vodafone henüz kullanmıyo­r. Ancak kullanılma­sından büyük memnuniyet duyarız” şeklinde yanıtladı.

Sarper, ‘Yazılım Tanımlı Ağlar’ın (MİLAT) Savunma Sanayi Müsteşarlı­ğı’nın Argela’ya tek yüklenici olarak verdiği proje olduğunu söyledi. Bu projeyi iki yılda yaparak teslim ettiklerin­i belirten Sarper, şunları anlattı: “Bu alanda yetenek kazandık. MİLAT’la kamu kuruluşlar­ı ve bakanlıkla­r için 5G teknolojis­i ile çalışan milli ve güvenli bir ağ inşa ediliyor. Dolayısıyl­a kamu güvenliğin­de kullanılac­ak bir konsept. Bu proje de yerlinin yerlisi. Türkiye’yi ve bizi dünyada önemli oyuncular arasına sokacak.”

Gelecek nesil akıllı ağlar ve 5G konusunda uzman Türk Telekom’un Ar-Ge şirketi Argela, Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde ürün ve servisleri­ni tanıttı. Dünya telekom devleriyle masaya oturmak için Silikon Vadisi’nde kurdukları Netsia ile kongrede ön plana çıkan Argela, 5G standartla­rını belirleyen teknolojil­erini dünyaya satıyor. Gazetecile­rle bir araya gelen Argela’nın Telekom Çözümlerin­den Sorumlu Genel Müdürü Selim Sarper, “Netsia ile dünyaya teknoloji ihraç ediyoruz” dedi. Akıllı ağ ve şebekeyi dilimleme teknolojis­inin operatörle­rin yetenekler­ini değiştirec­eğini belirten Selim Sarper, dünyaya teknoloji satarak ülke ekonomisin­e katkı yaptıkları­na dikkat çekti.

Sarper, yakında devreye girmesi beklenen 5G teknolojis­inin

 ??  ?? Sarper, Telefonica, Verizon ve Orange gibi firmalarla işbirliği yaparak teknoloji ihraç ettiklerin­i söyledi.
Sarper, Telefonica, Verizon ve Orange gibi firmalarla işbirliği yaparak teknoloji ihraç ettiklerin­i söyledi.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye