Sabah

RACU TAMAM SIRA Uğur Yıldırım CİNDERESİ’NDE

- EGLt|r: Bülent DEĞERLİ - Tasarım: Nilüfer MEŞELİ

Mehmetçik, Zeytin Dalı Harekâtı’nın 43’üncü gününde stratejik açıdan kritik öneme sahip Racu şehir merkezine girdi. Sabahın ilk ışıklarıyl­a başlayan büyük operasyon ile terör örgütünün Racu’daki savunma hattı kırıldı.

■ Şehir merkezine doğru ilerleyen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve onun öncülüğünd­eki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) savaşçılar­ı, şehrin büyük bölümünü ele geçirdi. Şehrin dışına doğru çekilmeye başlayan az sayıdaki PKK/YPG’li teröristle­rle zaman zaman sıcak çatışmalar devam ediyor.

TOPLAM 127 NOKTA ELE GEÇİRİLDİ

■ Teröristle­r kaçarken şehre çok sayıda mayın ve el yapımı patlayıcı tuzaklarke­n bomba imha ekipleri de çalışmalar­a başladı. Afrin yolu üzerindeki en büyük engellerde­n biri olarak kabul edilen Racu belde merkezinin alınmasıyl­a ele geçirilen belde merkezi sayısı da 2 oldu.

■ Racu merkezinin temizlenme­sinin ardından TSK, Cinderesi beldesi kuşatmasın­ı da adım adım tamamlıyor. Cinderesi’nin güneyinde bulunan Ramadiyah, Hamilek, Badinli, Karkin, Ali Bezanlı ve Çemenli köylerini PKK/YPG ve DEAŞ’lı teröristle­rden temizlemey­i başaran Mehmetçik, Cinderes için son hazırlıkla­rını yapıyor.

■ Son alınan yerler ile birlikte TSK ve operasyonl­ara destek veren ÖSO güçleri, harekâtın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ’ın işgalindek­i Afrin’de 2’si belde merkezi, 97’si köy, 6’sı köy altı yerleşim ve 21’i stratejik dağ veya tepe, biri YPG/ PKK’ya ait üs olmak üzere 127 noktayı ele geçirdi. Operasyonl­arda 82 terörist de etkisiz hale getirildi.

2516 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

■ TSK, doğu cephesinde ise Şeran bölgesinde­ki terör hedeflerin­e bomba yağdırıyor. Türk savaş uçakları Şeran ve çevresinde bulunan terör mevzilerin­i vururken karadan da Fırtına Obüsleri ve Çok Namlulu Roketatarl­ar’la bölgeyi ateş altına alıyor.

Genelkurma­y Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 516 oldu. Operasyonu­n başlangıcı­ndan bu yana 924 hedef hava harekâtlar­ında vuruldu.

41 Mehmetçiği­n şehit düştüğü, 199 askerin de yaralandığ­ı kaydedildi.

TERÖRİSTLE­RDEN temizlenen Bülbül beldesi yamaçların­a inşa edilen ve teröristba­şı Abdullah Öcalan’ın resmedildi­ği beton yapı, terör örgütünün Afrin’deki en büyük karargâhla­rından biriydi. Bir zamanlar teröristle­rin cirit attığı, tüneller kazıp hendeklerl­e doldurduğu Darmık Dağı şimdilerde ise Türk askerine ev sahipliği yapıyor. Bombalanan Öcalan posteri de Bülbül’de dalgalanan Türk bayrakları­na bakıyor.

 ??  ?? Bölgeye askeri sevkıyat dün de devam etti. Racu’daki ÖSO unsurları...
Bölgeye askeri sevkıyat dün de devam etti. Racu’daki ÖSO unsurları...
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye