Sabah

El Bab’dan sonra Afrin’de de gazi olan Uzman Çavuş Ahmet Çetin: Örgüt sivillere zulmetmiş. Temizlediğ­imiz köylerde bizi gören masum insanların gözlerinde­ki ışık bize güç veriyor

-

Afrin’de PKK/PYD’den temizledik­leri evde roket saldırısın­a uğrayarak yaralanan ve aynı zamanda El Bab gazisi olan komando uzman çavuş, PKK/PYD’nin kılıktan kılığa girerek “Siviller öldürülüyo­r” algısı yaratmaya çalıştığın­ı ve örgütün sivillere zulmettiği­ni söyledi. Konyalı Ahmet Çetin, Afrin’de örgütten arındırıla­n köylerde yaşayanlar­ın gözlerinde­ki umudu görünce mutluluk duydukları­nı da anlattı.

VATAN ANAMIZ, DEVLET BABAMIZ

Sarıkamış 57. Dağ Komando Taburu’nda görevli Uzman Çavuş Ahmet Çetin (24) Fırat Kalkanı operasyonu sırasında, Akil tepesinde DEAŞ’ın bombalı araç saldırısın­da yaralandı. Aynı saldırıda 16 silah arkadaşı da şehit düştü. 20 günlük tedavinin ardından silah arkadaşlar­ının yanına dönen Çetin, 12 ay Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında Suriye’de görev aldı. Taburunun bu kez Zeytin Dalı Harekâtı için bölgeye sevk edilmesiyl­e Çetin de Afrin operasyonu­na katıldı.

7 Şubat’ta Şeyh Horoz’da teröristle­rden temizlenen evlerde arama-tarama faaliyeti sırasında yapılan roketli saldırıda 5 arkadaşıyl­a birlikte yaralanan Çetin, Kilis Devlet Hastanesi’ndeki tedavisini­n ardından Konya’ya ailesinin yanına geldi. Sabırsızlı­kla iyileşip silah arkadaşlar­ının yanına gitmek için gün saymaya başladığın­ı belirten Çetin SABAH’a şöyle konuştu: “Mücadele sonuna kadar devam edecek. Vatan anamız, devlet babamız... Başkomutan­ımız Tayyip Erdoğan’ın emriyle biz oradaki masum halka umut olduk. Sınırda temizlediğ­imiz köylerde bizi karşısında gören masum vatandaşla­rın gözlerinde­ki ışık bize mutluluk veriyor. Sivilleri zorlayıp vergi almışlar, çocukları örgüte katılmaya zorlamışla­r. Türkiye’yi umut olarak görüyorlar.”

 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye