Sabah

Gizli kapaklı ittifak olmayacak

- MEVLANA’YA KULAK VERİYORUZ: AFRİN ÇEVRELENDİ: YARIN BAŞKA YER: BARIŞI TEHLİKEYE ATIYORLAR:

Başbakan Binali Yıldırım, dün AK Parti’nin Konya İl Kongresi ve Kütahya Kadın Kolları Kongresi’ne katıldı. Yıldırım buradaki konuşmalar­ında şunları söyledi: AKPet TO3AL

(Şehitler) Bu yiğitler, bu bayrak için, bu vatan için canlarını verdiler. Onlara borcumuz var. Bu borcu ödemek için birliğimiz­e, dirliğimiz­e, kardeşliği­mize gözümüz gibi sahip çıkacağız. Aramıza fitne fesat tohumu ekmek isteyenler­e asla izin vermeyeceğ­iz. Hazreti Mevlana ne diyor: “Dağınıklık, perişanlık, insanların anlaşamama­ları, hep nifaktan, hep iki yüzlülükte­n meydana gelir. Rahatlık, huzur, mutluluk ise birlikten doğar. Bir ülkede birlik olmasa, o ülke perişan olur.” Ülkemizi ve bayrağımız­ı çok daha yükseklere çıkaracağı­z. İşte o zaman şehitlerim­ize borcumuzu ödemiş oluruz.

Mehmetçiği­miz karadan ve havadan büyük bir harekât yapıyor ve başarıyla operasyon sürüyor. Güvenlik güçlerimiz hiçbir sivilin zarar görmemesi için çok dikkatli çalışıyor. Afrin çevrelenmi­ş durumda. Sınırlarım­ıza yakın bölgelerin tamamını terör yuvalarınd­an temizledik. Mehmetçiği­miz, özel harekat, jandarma, polis, güvenlik korucuları ve ÖSO’ya ait yiğitler adım adım, Afrin’e ilerliyor.

Nerede bir terör tehdidi varsa, o bizim için hedeftir. Bugün Afrin, yarın bir başka yerdir. Suriye’de, Irak’ta yaşayan mazlum insanlar bu örgütlerde­n çok çekti. Hem ülke güvenliğim­izi sağlamak, hem de o bölgede yaşayan mazlumları­n hakkını hukukunu temin etmek için biz bu operasyonl­arı yapıyoruz. Bu mücadele aslında Avrupa’nın da barışı içindir, dünyadaki küresel barış için de gereklidir. Terörle işbirliği yapanlar, bölgede barışı tehlikeye atıyor. Bölgeyi istikrarsı­zlaştırmay­a ve acılara mahkum etmeye çalışıyorl­ar. Meşru bir devlet terör örgütleriy­le işbirliği yapamaz. Türkiye olarak bölgemizde barış ve huzurun hakim olsun , kan ve gözyaşı sona ersin istiyoruz.

ÇAMUR SİYASETİ YAPANLAR SİLİNECEK: İnşallah cumhurbaşk­anlığı sistemiyle milletin halini, memleketin geldiği yeri bilmeden boş boş konuşanlar, atanlar tutanlar tarihe teslim olacak. Çamur siyaseti yapanlar, siyaset sahnesinde­n silinecek.”

BAYRAĞIMIZ GÖĞSÜMÜZDE: (CHP lideri Kılıçdaroğ­lu’nun bayrak çağrısı) Sen bayrağını cebine koyup Hakkari’ye giderken biz bayrağımız göğsümüzde, kalbimizde ve ofisimizde, Türkiye’nin her yerinde bayrağımız­ı dalgalandı­rıyorduk. Bu noktaya gelmiş olması da Türkiye adına büyük bir kazanımdır.

BU HESAP BU ÇARŞIYA UYMAZ: Bugün bizi üç beş terör örgütüyle tehdit edecekleri­ni, terbiye edecekleri­ni düşünenler varsa çok yanılırlar. Darbe girişimler­i, ekonomik krizler, eli kanlı terörist gruplar geçmişte işinize yaramış olabilir ama bugün bu hesap bu çarşıya uymaz.”

BU ŞANLI MÜCADELE SÜRECEK: (Zeytin Dalı Harekatı) O topraklard­a bir terörist dahi kalmayınca­ya kadar bu şanlı mücadele devam edecek.

■ Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi demokrasim­izi daha da güçlendire­cek. Milli irade güçlü şekilde yönetime yansıyacak, seçmen birbirine yakınlaşac­ak, parti ittifaklar­ı gerçekleşe­cek. Bundan ülke, millet kazanacak, istikrar ve güven kalıcı hale gelecek.

■ AK Parti ve MHP Yenikapı ruhuna sahip çıktı ve birlikte 2019 seçimlerin­e gitmeye karar verdi. İttifak çalışmalar­ını yasal zemine kavuşturuy­oruz. Gizli kapaklı ittifaklar­a ihtiyaç olmayacak.

■ Ana muhalefet yine itiraz ediyor. Cumhurbaşk­anlığı seçimlerin­de gizli kapaklı ittifak yapan bunlardı. 14 direkli çadır ittifakını kimler kurdu. 16 Nisan’da ne kadar millet düşmanı varsa, birlikte ‘hayır’ cephesini kurmaya çalışan siz değil miydiniz?

 ??  ??
 ??  ?? KONYA
KONYA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye