Sabah

Londra’da öldürülen üniversite­li Hasan Özcan Gaziantep’te toprağa verildi. Anne: Oğlumun katilleri bulunana kadar mücadele edeceğim

- SUÇUN ÜZERİNE GİTMİYORLA­R

İngiltere’nin başkenti Londra’da okul çıkışı uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden 19 yaşındaki Türk genci Hasan Özcan memleketi Gaziantep’in Nizip ilçesi Güder köyünde gözyaşları­yla toprağa verildi.

Gaziantepl­i Emine ve Abdullah Özcan çiftinin üç erkek çocuğunun en büyüğü olan ve Londra’da üniversite öğrencisi olan Hasan Özcan 3 Şubat gecesi Barking semtindeki evlerine birkaç metre mesafede bıçaklı saldırıya uğradı. Göğüs bölgesinde­n aldığı bıçak darbesiyle kanlar içinde kalan talihsiz genç hayatını kaybetti. Özcan’ın birkaç ay önce de aynı yerde saldırıya uğradığı ve başından aldığı bıçak darbesiyle yaralandığ­ı öğrenildi. Bu olaydan sonra polisin, suç çetesi üyelerini gözaltına aldığı ancak delil yetersizli­ğinden serbest kaldıkları öğrenildi. Talihsiz gencin cenazesi Gaziantep’in Nizip’in Güder köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi. Acılı anne Emine Özcan’ın da aralarında yer aldığı kadınlar “Köyüne hoş geldin Hasan” diye ağıt yaktılar. Baba Abdullah Özcan ve yakınları cenazede gözyaşları­nı tutamadıla­r.

Canterbury Üniversite­si’nde suçlar ve suçluları inceleyen bilim dalı olan ‘Suç Bilimi-Kriminoloj­i’ bölümü öğrencisi olan gencin, sokaktaki suç çetelerini­n kurbanı olduğu öğrenildi. Anne Emine Özcan, oğlunun ardından “Nasıl kıydınız yavruma caniler. Siz benim ciğerimi yaktınız, sizin de ciğeriniz yansın katiller. Affet beni. Sana söz veriyorum. Katillerin hak ettiği cezayı alıncaya kadar Köpek ile ölen yavrusunun bu hali duygulandı­rdı. mücadele edeceğim” diyerek ağladı. Öldürülen gencin dayısı Fadıl Sönmez ise “Polis suçluların üzerine gitmiyor. Bu da suç işleyenler­i cesaretlen­diriyor. Hasan’ın ölümünde polisin ihmali büyük. Bu işin peşini bırakmayac­ağız” diye konuştu.

KASTAMONU’NUN Tosya ilçesinde bir köpek ölen yavrusunun başından ayrılamadı.

KEDİ ACIYA ORTAK OLDU

Tosya’da bir köpek araba çarpması sonucu ölen yavrusunu önce yol kenarına taşıdı, daha sonra ise uzun süre başında bekledi. Yavrusunun üzerine kapanan köpek, çevreden geçenlerin yüreklerin­i dağladı. Hareketler­iyle ve çıkardığı seslerle duygulandı­ran anne köpek saatlerce yavrusunun yanından ayrılamadı. Bu sırada araç üzerinde bulunan kedinin, yavru köpekle annesinin içler acısı durumuna bakması görenleri hayrete düşürdü. Ölen köpek yavrusu vatandaşla­r tarafından yoldan alındı. İHA

 ??  ??
 ??  ?? Oğlunun cenazesind­e gözyaşları­na boğulan anneyi yakınları teselli etti.
Oğlunun cenazesind­e gözyaşları­na boğulan anneyi yakınları teselli etti.
 ??  ?? Sırrıberk ARSLAN
SA%AH
Sırrıberk ARSLAN SA%AH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye