Sabah

Anıtkabir’de Atatürk’ü kullanarak şov yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. Gözaltına alınan FETÖ bağlantılı 19 kişi arasında kumpasçı polis şefi Ekizoğlu’nun Harbiye’den atılan oğlu da var

-

Anıtkabir’de buluşuyoru­z sloganıyla sosyal medyada örgütlenmi­ş izlenimi veren bin grup 24 Şubat’ta Anıtkabir’de izinsiz basın açıklaması yapmak istedi. Basın açıklaması­na izin verilmeyen grup daha sonra Anıtkabir’i ziyaret etti. Ancak Anıtkabir’i şov alanına dönüştürme­k isteyen gruba polis müdahale etti. 1’i işçi, 1’i emekli astsubay 17’si FETÖ/PDY faaliyetle­ri kapsamında harp okulundan atılan kişiler olmak üzere toplamda 19 şüpheli “gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet” suçlamasıy­la Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerinc­e gözaltına alındı.

Grubun 15 Temmuz’da darbeye katılan ve tutuklanan Harbiye’deki FETÖ yapılanmas­ına mensup örgüt üyelerinin sesi olmak maksadıyla bir araya geldikleri öğrenilinc­e soruşturma derinleşti­rildi. 6 şüpheli “gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet” suçlanması­yla çıkarıldığ­ı mahkeme tarafından adli kontrol ile serbest bırakaldı. Kesin FETÖ bağlantıla­rı ortaya çıkan gözaltında­ki 13 şüphelinin soruşturma­sı ise Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne devredildi. Gözaltında­ki Harbiye’den atılanları­n büyük bir kısmının da FETÖ’den işlem gördüğü tespit edildi.

KUMPASÇI POLİSİN OĞLU

Gözaltına alınanlard­an işçi D.Ç.’nin darbe girişimind­e Harbiyeli oğlunun tutuklandı­ğı, emekli astsubay M.O.Ş.’nin babasının, erkek ve kız kardeşinin FETÖ’den işlem gördüğü, oğlunun harp okulundan atıldığı ve darbeden tutuklandı­ğı öğrenildi. Şüpheliler­den birinin ise Şike, Ergenekon ve Balyoz kumpasları­nı yöneten ekibin beyin takımı arasında yer alan firari eski polis Mutlu Ekizoğlu’nun Harbiye’den atılan oğlu olduğu, bir diğerinin ise FETÖ’cü olduğu gerekçesiy­le rütbeleri sökülüp ihraç edilen polis şefi B.T.’nin oğlu olduğu saptandı. Gözaltına alınan Harbiye’den atılmış FETÖ provokatör­lerinin ODTÜ, Marmara, Gazi gibi üniversite­lere yerleştiri­ldiği öğrenildi.

 ??  ?? Sedat D.
Sedat D.
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye