Sabah

ASLA GERİ ADIM ATMAYACAĞI­Z

ERDOĞAN: Bu iş, Afrin’le bitmeyecek. Arkada İdlib var, Menbiç var. BURALARDA DA HAK TECELLİ EDENE KADAR YOLA DEVAM

-

SA<,1 Putin ve ABD Başkanı Trump’la bu işleri (Zeytin Dalı Harekâtı) görüştük. “Artık geldiğimiz bu noktadan geri adım atmayız. Bu millet tarihte mazlumları­n yanında olma adımını atmıştır. Hiçbir zaman zalimlerin yanında olmadık” dedik.

3732 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

ŞU ana kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3732 oldu. Devam edeceğiz. Çanakkale ruhu bu topraklard­a dimdik ayakta. Bizler kenetlendi­kçe Türkiye’yi hedeflerin­e ulaşmaktan kimse alıkoyamaz.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan dün AK Parti’nin Bağcılar, Güngören ve Beyoğlu ilçe kongreleri­nde konuştu. Erdoğan, özetle şunları söyledi: ■ 40 yıldır bu PKK rahat durmuyor. Sabrettik, sabrettik, bir yere kadar. Şimdi geldiğimiz yer ortada. Artık bunlara haddini bildirmemi­z lazım. Cudi’de, Tendürek’te, Bestler Deresi’nde inlerine girdik mi? Suriye’ye kaçtılar. PKK, PYD ile beraber oldu ve onlara orada gereken ders verildi mi? Devam edeceğiz. Daha önce Fırat Kalkanı Harekatı’nda bunlara gereken ders verildi. Devam edeceğiz. Çanakkale ruhu bu topraklard­a dimdik ayakta. Bizler kenetlendi­kçe Türkiye’yi hedeflerin­e ulaşmaktan kimse alıkoyamaz.

■ Geçen hafta Diyarbakır’daydım. Bütün o binaları yıktık, oralarda yepyeni bir Diyarbakır inşa ediyoruz Suriçi’nde. Onlar sakalımızı tıraş etti biz onların kollarını kestik.

■ (Afrin’deki Zeytin Dalı Harekâtı) Buraya da artık geri dönüş başladı. Kardeşleri­miz yerlerine yerleşecek­ler. Dün akşam ABD Başkanı Trump ile de bu işleri konuştuk. 2 gün önce

sayın Putin ile de bu işleri konuştuk. Dedik ki biz buralardan artık geri adım atamayız. Bu millet tarihte mazlumları­n yanında olmanın adımını atmıştır, dedik. Hiçbir zaman zalimlerin yanında olmadık dedik.

■ Noktayı koyduk, ama Afrin’le bitmeyecek. İdlib var, Menbiç var. Buralarda da hak orada tecelli edene kadar yola devam.

■ ‘Bir gece ansızın Afrin’e girebiliri­z’ dedik ve girdik. Şu an itibariyle Afrin ve Sincar’da etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 732 oldu.

■ (AB ülkelerini­n ‘rahatsızız’ tavrı) Bunların duyarlılığ­ı sadece Türkiye’ye karşı... Çatlasanız da patlasanız da biz hak hakim oluncaya kadar bu yola devam edeceğiz. Çünkü bunların vicdanı yok. Türkiye husumeti dışında kıllarını kıpırdatma­zlar.

■ AK Parti ve MHP’nin Cumhur İttifakı yapması hasımları çıldırtıyo­r. Bize uzatılan hiçbir samimi eli havada bırakmadık. Ama aynı el, yumruk olup üzerimize geliyorsa ona da karşılık vermeyi biliriz.

 ??  ?? Erdoğan, AK Parti’nin Bağcılar, Güngören ve Beyoğlu ilçe kongreleri­nde konuştu.
Erdoğan, AK Parti’nin Bağcılar, Güngören ve Beyoğlu ilçe kongreleri­nde konuştu.
 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Suriye’de yürütülen operasyonl­arla ilgili ABD Başkanı Trump ve Rusya Devlet Başkanı Putin’le yaptığı telefon görüşmeler­inin içeriğini paylaştı: Onlara dedim ki artık geldiğimiz bu noktadan geri adım atmayız
Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Suriye’de yürütülen operasyonl­arla ilgili ABD Başkanı Trump ve Rusya Devlet Başkanı Putin’le yaptığı telefon görüşmeler­inin içeriğini paylaştı: Onlara dedim ki artık geldiğimiz bu noktadan geri adım atmayız
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Zeynel YAMANSABAH
Zeynel YAMANSABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye