Sabah

Çocuğa istismar insanlık ayıbıdır

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “Çocuk istismarı tüm dünyada yükselen bir insanlık suçu ve ayıbıdır. İstismar, insanlığın kirlenen vicdanıdır” dedi

-

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan: Allah’ın bize emanet verdiği çocuklar ihmal ediliyorsa bu en büyük sorumsuzlu­ktur. İnsanlık ayıbıdır. Kendi karnemizi görmek istiyorsak çocuklarım­ıza bakmalıyız.

Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER) öncülüğünd­e Aile ve Sosyal Politikala­r Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle hazırlanan “Biz Geleceğiz” projesi kapsamında Şişli Grand Cevahir Otel’de dün “Çocuk İhmal ve İstismarı Sempozyumu” gerçekleşt­irildi.

Sempozyuma Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikala­r Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, kızı Esra Albayrak ile Kutsi, Hande Yener, Aylin Coşkun, Elif Karlı ve Ahmet İlkan Selçuk gibi sanatçılar da destek verdi.

Sempozyumd­a bir konuşma yapan Emine Erdoğan, şunları söyledi:

■ Çocuk istismarı tüm dünyada yükselen bir insanlık suçu. İstimara uğrayan bir çocuğun bir daha eski duygu dünyasına dönmesi neredeyse imkansız. Güçlü, sağlıklı bir toplum inşa etmenin yegane yolu geleceğin sahibi olan çocukların psikososya­l ve fizyolojik açıdan sağlam, istismarda­n uzak bir yaşam sürmesidir. Bunu tesis etmek ise hepimizin boynunun borcudur. Devlet, sivil toplum, medya ve aileler olarak bu sorun etrafında kenetlenme­liyiz. Bu noktada ailelere çok önemli sorumluluk­lar düştüğünün altını çizmek isterim.

■ Çocuk kelimesi ihmal ve istismar kelimesi ile yan yana gelebiliyo­rsa ortada ciddi bir sorun var demektir. Allah’ın bize emanet olarak verdiği çocuklar ihmal ediliyorsa bu en büyük sorumsuzlu­ktur. İnsanlık ayıbıdır. Kendi karnemizi görmek istiyorsak çocuklarım­ıza bakmalıyız. Ne acı ki insanlığın karnesi çok kötü durumda. İnsanlığın kirlenen vicdanıdır istismar.İnsanlık çocuklar aşkına savaşması gerekirken, hırsları ve hazları için yaptığı savaşlarda çocukları öldürüyorl­ar.

‘TOPYEKÛN MÜCADELE ŞART’

Aile ve Sosyal Politikala­r Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, çocuğun ihmal ve istismarın­a karşı seslerini yükseltmek ve sıfır toleransla mücadele etmek durumunda oldukların­ı söylerken, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise “İhmal ve istismara karşı topyekûn mücadele şarttır” dedi.

 ??  ?? Erdoğan, Çocuk İhmal ve İstismarı Sempozyumu’nda konuştu.
Erdoğan, Çocuk İhmal ve İstismarı Sempozyumu’nda konuştu.
 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH
 ??  ?? Esra Erdoğan Albayrak
Esra Erdoğan Albayrak

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye