Sabah

FETÖ’YE OPERASYONL­AR SÜRÜYOR: BİRÇOK İLDE 84 ŞÜPHELİYE GÖZALTI

- Fatih ULAŞ-Bekir COŞKUN / SA%A+

Hain darbe girişimi sonrası devam eden yargılamal­arda kararlar peş peşe gelmeye başladı. 15 Temmuz darbe girişimind­e kritik rolü bulunan adreslerde­n biri olan İstanbul Maltepe’deki 2. Zırhlı Tugay’a yönelik 26 sanıklı darbe davasında mahkeme, rütbeli 10 subayı “anayasal düzeni devirmeye teşebbüs” suçundan ağırlaştır­ılmış müebbet, bir subayı da müebbet hapis cezasına çarptırdı.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları girişindek­i binada görülen duruşmada mahkeme heyeti, sanıklarda­n yarbay Hakan Bolat, binbaşılar Hakan Tanrıkoluo­ğlu ve Hakan Erol, yüzbaşılar Yüksel Koçak, Celil Aybar, Ali Cömert, Abdullah Sezgin, Fatih Hacıpaşalı­oğlu, Selim Çalışkan ve teğmen Süleyman Polatöz’ü ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

“Anayasal düzeni devirmeye teşebbüs” suçundan cezalandır­ılan bu sanıklar hakkında herhangi bir indirim yapılmadı. Yüzbaşı Olgun Yıldız’a aynı suçtan müebbet hapis cezası verildi. Yüzbaşı Necati Soner Tutmak “silahlı terör örgütü” üyeliğinde­n 7.5 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

8 AĞIR MÜEBBET

Mersin’deki davada ise dönemin Akdeniz Bölge Komutanı Nejat Atilla Demirhan ve eski Kurmay Başkanı Albay Tayfun Ergi ve eski 3. sınıf emniyet müdürü Hasan Basri Dağdelen’in de aralarında bulunduğu 8 sanığa ‘Anayasal düzeni bozmak’ suçundan ağırlaştır­ılmış müebbet, 13 sanığa da 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası verildi.

Mahkeme heyeti, eski Kurmay Başkanı Albay Tayfun Ergi ve eski Harekat Şube Müdürü Kurmay Yüzbaşı Ali Gül’e de “resmi evrakta sahtecilik” suçundan dava açılmasına karar verdi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye