Sabah

Kurda dalgalanma geçici

-

BAŞBAKAN Binali Yıldırım dolardaki yükseliş için “Kurlardaki değişkenli­k geçici bir durumdur. Zaman zaman dalgalanma­lar olabilir, bunların etkileri de sınırlıdır ve geçicidir. Asıl olan orta ve uzun vadede ekonominin sağlıklı şekilde işlemesidi­r. Çok yakında süper teşvik sistemini de kamuoyuyla paylaşacağ­ız. Ekonomi açısından herhangi bir tereddüde mahal yok” dedi.

Yıldırım, özellikle dövizdeki yükseliş için şunları söyledi:

● ETKİLERİ GEÇİCİ VE SINIRLI:

Doların Türk Lirası karşısında değer kazanması ihracatı olumsuz etkilemez. Aksine olumlu yönde katkısı olur ama kurlardaki değişkenli­k geçici bir durumdur. Malum Türkiye’nin dünyaya açık bir ekonomisi var. Zaman zaman dalgalanma­lar olabilir. Bunların etkileri de sınırlıdır ve geçicid ir. Orta Vadeli Plana uygun şekilde istihdama katılımda çok önemli yüzde 52-53 oranında katılım olmasına rağmen geçen sene önemli ölçüde istihdam sağlayıcı düzenlemel­er yaptık.

● SÜPER TEŞVİK: Türkiye’de bir yandan işgücüne katılım artıyor, bir yandan da katılanlar­a iş bulma konusunda hükümetimi­zin düzenlediğ­i çok önemli çalışmalar var. Bütçemiz, bütçe gelirlerim­iz planlamanı­n üzerinde seyrediyor. Çok yakında da özel, süper teşvik dediğimiz teşvik sistemini de kamuoyuyla paylaşacağ­ız. Doğu ve Güneydoğu ile ilgili 6’ncı bölge artı teşvik sistemini de yürürlüğe koyduk.

● SÜLEYMANİY­E HARİÇ:

Bundan böyle Erbil’e uçuşlar olacak. Ancak Süleymaniy­e’ye herhangi bir uçuş olmayacak. Süleymaniy­e’de terör örgütüne yönelik ülkemiz aleyhine faaliyeler yoğun şekilde devam ediyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye