Sabah

¶'arEH mLllHWH karşı yapıldı’

Genelkurma­y Başkanı Akar, Çatı Davası’nda ifade verdi: Darbe girişimi Türkiye Cumhuriyet­i devletine, hükümetine ve milletimiz­e karşı yapıldı

-

YURTTA Sulh Konseyi üyelerinin de bulunduğu FETÖ’cülerin yargılandı­ğı Genelkurma­y Çatı Davası’nda sonlara yaklaşılır­ken, davaya bakan Ankara 17’nci Ağır Ceza Mahkemesi Genelkurma­y Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler’i müdahil ve müşteki olarak dinleyip şikâyetler­ini aldı.

Genelkurma­y Çatı Davası’nda “müdahil” olarak ifade veren Genelkurma­y Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, FETÖ’cü darbeciler­in kendisini derdest etmesi sırasında panik butonuna basıp basmadığı sorusuna, “Darbe girişimi Türkiye Cumhuriyet­i Devleti’ne, hükümetine ve milletimiz­e karşı yapıldı, şahsi düşünce aklımdan bile geçmedi” yanıtını verdi.

Akar, kışlalarda­n çıkışın yasaklanma­sı emrinin de pratikte bir yararı olmadığını ifade etti.

FETÖ’cü darbeciler­in derdest ettiği dönemin Genelkurma­y 2’nci Başkanı Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler de mahkemeye aktardığı beyanların­da kalkışma gününde olanları özetledi.

AKIN ÖZTÜRK YALVARDI

Güler darbe girişimini­n başarısız olmasından sonra darbeci Akın Öztürk’ün, kalkışmaya girişenler­in teslim olmaya karar verdikleri­ni söylediğin­i belirterek, “Saat 18.00 sıralarınd­a Yıldırım Güvenç ile birlikte Özel Kuvvetler Komutanlığ­ı’ndan bir ekip geldi. Beni aldılar. Bu esnada Akın Öztürk yalvararak ‘ben de sizinle geleyim’ dedi... Akıncı Üssü’nden ayrıldık. Hava Kuvvetleri Komutanlığ­ı’nda Akın Öztürk ile havacı general arkadaşlar­ı bıraktık” dedi. A1KARA

 ??  ?? Hulusi Akar ve Yaşar Güler, darbe girişimi davasında ‘müşteki’ olarak ifade verdi.
Hulusi Akar ve Yaşar Güler, darbe girişimi davasında ‘müşteki’ olarak ifade verdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye